Wiem, że pewnie jedyną lekcją dla tych co popierają zmiany w sądownictwie serwowane przez PiS jest taka, kiedy staną w sądzie naprzeciwko sędziego mianowanego przez Ziobrę z prokuratorem z nadania Ziobry w sprawie przeciwko państwu PiS, transmitowanej przez rządową TVPis, a na drugi dzień opisaną w niezależnych mediach.
Wtedy każdy będzie zaplutym karłem reakcji, UBekiem, SBekiem Wtedy nie będzie dzielenia na popierających PiS i opozycję, każdy zostanie zrównany z gównem.
Jeżeli myśleliśmy, że PiS osiągnął dno, to właśnie zaczyna odwierty.
@fukboi: Mylisz dwa rodzaje wpływu - ten obecny nieformalny nie do wykrycia i kontroli, od tego opisanego w prawie, jasno ustalonego, z procedurami i mechanizmami kontroli.
@Thorkill: dlaczego w takim razie popierasz ustawowe wprowadzenie tej, jak to sam nazwałeś, "absolutnie patologicznej" sytuacji w całym systemie sądownictwa?
@Thorkill: podsumowując, dobrą odpowiedzią na wyjątkowe traktowanie polityków w sądach jest zwiększenie wpływu polityków na sądy? To chcesz powiedzieć?
@ImperatorPL: oo stary, dawno nie widziałem tak równo zaoranego zagonu.
@Thorkill: ależ nie, to co robisz to klasyczne dwójmyślenie. jednym tchem mówisz że związki polityków z sędziami to absolutna patologia, drugim popierasz wprowadzenie zwierzchnictwa polityków nad sędziami. to w końcu jak, rybki czy akwarium? xD i jakie mechanizmy kontroli nad Ziobrą będziemy mieli jako społeczeństwo żeby zapobiegać politycznym procesom i fałszowaniu wyborów może wyjaśnisz?
@Thorkill: > @fukboi: Mylisz dwa rodzaje wpływu - ten obecny nieformalny nie do wykrycia i kontroli, od tego opisanego w prawie, jasno ustalonego, z procedurami i mechanizmami kontroli.
Pod pewnym względem muszę tutaj przyznać ci rację. Nie można powiedzieć, że nie była czytelna i zgodna z procedurami sytuacja a propos długiego postępowania sądowego z prywatnego oskarżenia posła Ziobry (kilku lekarzy o spowodowanie śmierci ojca). Już minister i prokurator Ziobro
@Thorkill: zresztą, jeśli uważasz że obecnie TK, którym to organem PiS już się zajął i obecnie ma do niego pełne zaufanie jest bardziej wiarygodny niż przed "dobrą zmianą" i tym samym ludziom chciałbyś powierzyć resztki wymiaru sprawiedliwości to cóż, nie ma chyba czego komentować
Wtedy każdy będzie zaplutym karłem reakcji, UBekiem, SBekiem Wtedy nie będzie dzielenia na popierających PiS i opozycję, każdy zostanie zrównany z gównem.
Jeżeli myśleliśmy, że PiS osiągnął dno, to właśnie zaczyna odwierty.
#neuropa #4konserwy #polityka #dobrazmiana #bekazpisu #bekazprawakow #tvpis
@fukboi: Mylisz dwa rodzaje wpływu - ten obecny nieformalny nie do wykrycia i kontroli, od tego opisanego w prawie, jasno ustalonego, z procedurami i mechanizmami kontroli.
@Thorkill: to lekiem na to będzie jeszcze większa kontrola polityków PIS, która spowoduje, że oni również będą lepiej traktowani. Fajnie.
@fukboi: Absolutnie patologiczną. Zwłaszcza że ten akurat sędzia był znany ze swojego politykowania.
@fukboi: Powtarzasz się, już to wyjaśniłem powyżej.
@ImperatorPL: oo stary, dawno nie widziałem tak równo zaoranego zagonu.
i jakie mechanizmy kontroli nad Ziobrą będziemy mieli jako społeczeństwo żeby zapobiegać politycznym procesom i fałszowaniu wyborów może wyjaśnisz?
@fukboi: Przecież pisałem nieformalne.
Pod pewnym względem muszę tutaj przyznać ci rację. Nie można powiedzieć, że nie była czytelna i zgodna z procedurami sytuacja a propos długiego postępowania sądowego z prywatnego oskarżenia posła Ziobry (kilku lekarzy o spowodowanie śmierci ojca). Już minister i prokurator Ziobro