Wpis z mikrobloga

Może jakiś mirek programista specjalista polecić co konkretnie musiałbym obczaić, żeby zobaczyć czy programowanie mnie jara? To jest pewnie źle teraz co powiem, ale np. wejść na codecademy i pokombinować tam? Czy to mi da jakiekolwiek "pojęcie" czy to by mi się w przyszłości podobało? Mam zamiar iść na studia i nie potrafię się zdecydować czy bardziej w kierunku ekonomii/finansów czy ekonometrii/informatyki. Mam teraz cały rok wolnego, tzn. douczenia się do jednego przedmiotu maturalnego którego nie zdawałem w tym roku i poprawić, ale niekoniecznie, wynik z matematyki rozszerzonej, bo i tak jest wysoki.
#naukaprogramowania
  • 4
@DPressed:
Nie jestem żadnym ekspertem, ani nawet programistą, ot taki początkujący hobbysta.
Czy programowanie Pana interesuję, no cóż, jest tylko jedna metoda aby to sprawdzić - programować :-}
Jaki język - no cóż, to jest zależne od tego, co chciałby Pan stworzyć. Jakaś gra? Strona internetowa? Aplikacja mobilna? Może coś innego. Niech postawi sobie Pan za cel, stworzenie jakiegoś małego projektu i spróbuje ten cel zrealizować.
Cóż to będzie, to zależy