Aktywne Wpisy
Mirki jeżeli ktoś zastanawia się nad wykupieniem AC, to niech nawet nie spogląda w stronę link4.
Płacę AC dobre kilka lat, pierwsza sytuacja ever, pęknięta przednią szyba. Mały wydatek, ale w sumie na coś place, więc zgłaszam. Auto rok 12, szyba z racji że już wymieniana, 19. Wstępnie podzwonilem po serwisach, najniższa stawka za wymianę to 850 zł + koszt uszczelek, kazde kolejne zapytanie wyższe.
No i tu wchodzi (a raczej wjeżdża
Płacę AC dobre kilka lat, pierwsza sytuacja ever, pęknięta przednią szyba. Mały wydatek, ale w sumie na coś place, więc zgłaszam. Auto rok 12, szyba z racji że już wymieniana, 19. Wstępnie podzwonilem po serwisach, najniższa stawka za wymianę to 850 zł + koszt uszczelek, kazde kolejne zapytanie wyższe.
No i tu wchodzi (a raczej wjeżdża
_Blanche_Barton +132
#depresja #jedzzwykopem #gotujzwykopem
W #!$%@? mi się nie chciało, ale dałam z siebie 30% żeby było miło i #chwalesie mini towarzyską posiadówką.
W #!$%@? mi się nie chciało, ale dałam z siebie 30% żeby było miło i #chwalesie mini towarzyską posiadówką.
zamówiłem pierwszy raz z amazon.com rzecz, która będzie wysyłana z Chin. Dwa pytania:
1. Jak duże jest prawdopodobieństwo, że będę musiał zapłacić jakieś cło? Jest to małe urządzenie elektroniczne, koszt około 1000 zł (nie telefon, nie tablet, nic z rzeczy używanych przez zwykłego śmiertelnika).
2. Przesyłka była wliczona w cenę oraz z tego co widzę, zostanie przesłana przez DHL. Dlaczego więc termin doręczenia planowany jest na 26 lipca - 4 sierpnia? Naprawdę nie ma szans, aby paczka przyszła powiedzmy za tydzień?
#kiciochpyta #amazon #zakupyzchin
23% vat
cło według ISZTAR
w DHL prawdopodobnie będzie dużo wcześniej
Wiesz może, jak to wygląda jeżeli faktycznie będę musiał zapłacić cło? Wysyłają jakiś list z numerem konta, trzeba zrobić zwykły przelew i później czekać aż te pajace na granicy wznowią wysyłkę?
Dlaczego na telefony i tablety jest 0%?;)
Bo akurat tak jest ( ͡º ͜ʖ͡º)