Wpis z mikrobloga

#frontend #webdev

przenosil sie ktos z "ogolnego frontendu" do full stack javascript?
Mam jakies 1.5 roku doswiadczenia w klepaniu zwyklych, prostych stronek z prostym backendem, czysty javascript albo jquery, php, sass, npm, es6 etc. ale planuje sie przeniesc do react lub react+node.

Mam kilka projektow ale to male hobbistyczne, pisane w react/node/react-native, nic super skomplikowanego, podstawy rozumiem. Patrza na takie doswiadczenie z nie-jsowego frontendu jako atut czy #!$%@? raczej?
  • 9
@d--_--b: no junior spoko skoro nie mam doswiadczenia w fullstack js, teraz jestem na pozycji mida w mojej firmie jako FE, ale nie chcialbym zaczynac jako praktykant albo robic krok wstecz z pensja, wiec kombinuje jak to rozegrac
@Melcma: przecież jakby nie patrząc nawet wiedza z php się przyda w innych językach, jeśli potrafisz programować to narzędzie to nie jest problem, tym bardziej że sam język defacto znasz już i miałeś z nim styczność(js)
@Melcma fullstack to nie te czasy. No chyba, że chcesz #!$%@?ć w gunwo firmie. Nik nie broni Ci znać, ale w pracy się nie przyznawaj :P
@Centurio93: doszedlem poki co do takich wnioskow, zeby rozpisac sobie ladnie i obszernie wszystkie hobbistycznie projekty pisane w react/node + cala reszta i aplikowac na junior react dev w wybranym miescie, chyba najlepiej tak bedzie