Aktywne Wpisy
Goronco +816
theOstry +39
#kredythipoteczny #nieruchomosci #inwestowanie
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
#trump #neuropa #warszawa
Komentarz usunięty przez moderatora
@Winyl-: #!$%@?, kolejny poziom zaprzeczenia osiągnięty. Jeszcze trochę i dojdzie do momentu, że Marks był tak naprawdę ze skrajnej prawicy.
@fen1x: Po pierwsze: Ani PRL ani socjalizm w ZSRR nie miały nic wspólnego z poglądami Marska, może oprócz ich wypaczenia. Nie była to zatem stricte lewica, a reżim autorytarny/totalitarny z elementami państwowego uwłaszczenia przy jednoczesnej centralizacji ośrodka władzy.
Po drugie - PiS jest jednym z najbardziej lewicowych gospodarczo rządów po 89
Zgoda.
Podobne.
@fen1x: Przecież PRL miała z Marksem tyle wspólnego, co rządy PiS z Pileckim... Wycierali sobie nimi mordę dla celów propagandowych, ot tyle...
@fen1x: otóż to. nie bez powodu marksism, jak i sam komunizm realny, nazywany jest utopią. to, co widzieliśmy w zsrr to dystopia.
jedyny system, który nie będzie się w ostateczności opierał na zamordyzmie to liberalizm demokratyczny i jego pochodne - konserwatywny bądź niekonserwatywny (biorąc pod uwagę światopogląd).
@Winyl-: Dziwnym trafem ludzie dalej chcą go osiągnąć i zawsze znajdą się tacy którzy buńczucznie stwierdzą, że ich socjalizm by działał. Bam. Kolejna Wenezuela.