Wpis z mikrobloga

@Flypho: @ediz4:

interes państwa jest dla mnie ważniejszy niż mój własny

Dosłownie logika podludzi. Izolujcie się dalej od reszty świata.

Najmniej wartościowym natomiast rodzajem dumy jest duma narodowa. Kto bowiem nią się odznacza, ten zdradza brak cech indywidualnych, z których mógłby być dumny, bo w przeciwnym wypadku nie odwoływałby się do czegoś, co podziela z tyloma milionami ludzi. Kto ma wybitne zalety osobiste, ten raczej dostrzeże braki własnego narodu, ponieważ
@Primbledon
Co ty mi tu #!$%@? za uszami w ogóle xD? Nie jesteś w stanie wyciągnąć prostego wniosku, że jak obce wojsko wkroczy do kraju w którym przebywasz to ci z dupy zrobią jesień średniowiecza a filozofujesz jak jakiś Voltaire.
@Flypho: będę jednym pierwszych do #!$%@?, bo wiem że to bydło które się powoła do armii żeby zdychać ZA POLSKĘ (bo ich priorytet to POLSKA, a dopiero potem cywile) będzię się #!$%@?ć z tym bydłem, które będzie zdychać za swój kraj. To właśnie przez nacjonalizm i patriotyzm mamy konflikty, bo bydło (żołnierze) walczy dla #!$%@?ństwa (rządu), który kryje się za państwem.
która jest dla mnie ważniejsza niż interesy zbrojne jakiegoś państewka

@Primbledon: Nie obchodzi cię bezpieczeństwo "jakiegoś państewka" a jednocześnie chcesz żby to "państewko" załatwiało ci swobodny wjazd na teren światowego mocarstwa?

Wypełniasz definicję lewackiego pasożyta.