Wpis z mikrobloga

@joski a tak naprawdę nie wiem.gdzies na stronie banku powinieneś mieć kurs. Ja tam korzystam z kantoru internetowego to nawet lepsze kursy mam niż na mieście
@joski: Powinieneś mieć to opisane w tabeli opłat i prowizji. Poza tym oprócz banku - albo raczej przede wszystkim - potrąci Ci za to wystawca karty. Raczej nie wyjdzie Ci taniej niż przez PayPala, więc podepnij kartę i będziesz dokładnie widział ile kosztują dolary przeliczone na złotówki zanim zaakceptujesz płatność.
@joski: Tak - tyle Ci ściągnie z karty. Tylko pamiętaj, żeby w gearbeście wybierać USD (tak jak zrobiłeś), a nie PLN, bo ich przeliczenie jest chyba najdroższe ze wszystkich możliwości. Swoją drogą wyszło coś więcej, niż 50zł :P
@joski: Nie mam pojęcia:) Kolega ma, to sobie chwali - jak lubisz takie zabawki, to w tej cenie i tak nic tak dobrego nie ma.

A do powyższego jeszcze chciałem tylko dopisać, że może Ci jeszcze dojść opłata za wysyłkę, jeśli nie jest darmowa - sam nie rozumiem jak to działa, ale u nich jakoś dziwnie wybiera się rodzaj wysyłki dopiero po zaakceptowaniu płatności, z czego wnioskuję, że oni tę kwotę
@joski: Pamiętaj też o zwrotcie (cashbacku), aby jeszcze w jakiś sposób zaoszczędzić te kilka procent ceny. Warto zwłaszcza gdy kupuje się coś droższego lub po prostu regularnie. Gdybyś był zainteresowany, odezwij się na PW.