Wpis z mikrobloga

@goomba-pl: tak to działa, nie ma czegoś jak program do konwersji. Profile RGB wykraczają szeroko poza krycie CMYK, dlatego profile sa przycinane. Zobacz jaki profil CMYK masz ustawiony. Ja osobiście przeważnie pracuje na Eurostyle Coated V2 - jeśli nie mam jakiś ogórnie narzuconych wymagań. Ostre niebieskości, żółcie i zielenie Ci zgasną na pewno.
  • Odpowiedz
@sorasill: @Zyvalt: Ja wiem jak to działa tylko przy ręcznej korekcji kolorów udaje mi się uzyskać efekt dużo bardziej zbliżony, a to co dzieje się z automatu to jakaś tragedia. Spróbuje przy Eurostyle Coated V2, może będzie lepiej.
  • Odpowiedz
@goomba-pl: Oczywiście możesz poprawić po konwersji - to zrozumiałe szczególnie dobre efekty daje czasem podbicie kontrastu, jednak to co piszesz to tak średnio mi wygląda coś masz p------e z profilami. Choć brązowy to jeden z najbardziej c-------h odcieni do CMYK`orzenia.
  • Odpowiedz
Ja osobiście przeważnie pracuje na Eurostyle Coated V2 - jeśli nie mam jakiś ogórnie narzuconych wymagań.

@sorasill: Wielkie dzięki, jest dużo lepiej, trochę ręcznie poprawię i będzie prawie idealnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ssumm: Wołam.
  • Odpowiedz
@goomba-pl: proszę, choć najlepszym i najprostszym rozwiązaniem jest zapytanie miejsca w którym drukujesz o profil jaki używają. Nie załączaj profilu do finalnego pliku, nie ma to znaczenia, zostanie i tak odrzucony - przygotuj grafiki pod siebie i tak jak mówie, polecam ściągać z bieli i czerni zafarbienie, stosuje to od lat i raczej nie zaliczam wtopy :)

• Odpowiedz