Wpis z mikrobloga

@asterrr:

Wam lewakom, wam zwolennikom przyjmowania imigrantow, zwal jak zwal.

Lewaki, ciapaci, muzułmanie :

Efekt jednorodności grupy obcej (ang. out-group homogeneity), zwany też błędem jednorodności grupy obcej (ang. outgroup homogeneity bias) − tendencja do postrzegania członków grupy obcej jako bardziej do siebie podobnych (jednorodnych, homogenicznych), niż to jest w rzeczywistości oraz jako bardziej jednorodnych, niż członkowie grupy własnej[1].

https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_jednorodno%C5%9Bci_grupy_obcej

Zastanów się nad tym jak myślisz, bo zachowujesz się jak stereotypowy prawak.
@asterrr: Nie chodzi o same słowa, ale podejście. Muzułmanie się różnią między sobą (spoiler alert!), tak samo "lewaki" nie są tak podobni jak Ci się wydaje. To co robisz to po prostu uważasz wszystkich za takich samych - zwolennik przyjmowania imigrantów = "lewak"
@johny-kalesonny: Wiedzialem, ze nie odniesiesz sie do meritum:
'Ciekawe bo 'wy polaki' 'polaczki' 'o znowu polak katolik' leci tutaj ciagle, wlasnie najczesniej od ludzi spod #neuropa
Juz nie mowie o 'katolach' 'prawakach' 'pisiorach' 'kucach' itd."

Co najlepsze sam sie nie zastosowales do apelu i nazwales mnie 'stereotypowym prawakiem'.
@asterrr: Bo to nie jest meritum. Meritum jest Twoje zachowanie, które nie może być usprawiedliwiane przez zachowanie innych. Jaki to jest w ogóle argument? "A inni przecież też się zachowują #!$%@?, to ja też mogę!". Teraz, to co robisz:

Argumentum ad hominem (łac. „argument dostosowany do danego człowieka”) – pozamerytoryczny sposób argumentowania, w którym, na poparcie swojej tezy, dyskutant powołuje się na nasze, nie do końca związane z tematem, opinie lub
@johny-kalesonny: Ok, teraz sie wypowiedz odnosnie tego, ze rzep napisal cos o #4konserwy
Na co ty odpowiedziales:
"Ogólnie zgadzam się z oceną prawactwa na wykopie, ale Twój wpis jest wewnętrznie sprzeczny :)"

Zachowujesz sie jak stereotypowy lewak.

A hipokryzja bije na kilometr.