Aktywne Wpisy
Viado +172
Dziś jest jedyny taki Marsz i jedyne takie Święto, którego wszyscy zdrajcy, lewacy i zaprzańcy się tak boją i tak nienawidzą.
Boli i uwiera ich Polskość, Niepodległość i Suwerenność. Boli ich normalna rodzina, skręca ich kiedy zobaczą biało czerwoną flagę.
To jest ten dzień kiedy kawiarniane fajnopolactwo z warszawy boi się wyjść na ulice w swoich tęczowych torbach.
Nienawiść do wszystkiego co Polskie, to jest ich cel i sens życia.
Na pohybel
Boli i uwiera ich Polskość, Niepodległość i Suwerenność. Boli ich normalna rodzina, skręca ich kiedy zobaczą biało czerwoną flagę.
To jest ten dzień kiedy kawiarniane fajnopolactwo z warszawy boi się wyjść na ulice w swoich tęczowych torbach.
Nienawiść do wszystkiego co Polskie, to jest ich cel i sens życia.
Na pohybel

Bumelante +82
Nazywanie ludzi świętujących 11 listopada narodowcami to jest taka #!$%@? z logiki że mnie skręca za każdym razem.
Idąc tym tropem świętujących 1 mają powinno się nazywać komunistami.
#marszniepodleglosci
Idąc tym tropem świętujących 1 mają powinno się nazywać komunistami.
#marszniepodleglosci

Postanowiłem przerobić swoją cnc na drukarke 3d. Będzie pracować w układzie kartezjańskim i ma być do zastosowań hobbystycznych. Elektronike zostawię i niech sobie chodzi na machu3. Nie zagłębiałem się jeszcze w specyfikacje tych urządzeń, dlatego mam prośbę do osób, które zbudowały/posiadają taką maszynke, aby podzieliły się doświadczeniem. Chodzi mi głównie o takie rzeczy jak:
1. Czy warto dawać śruby kulowe, czy zwykłe trapezówki wystarczą?
2. Jaką głowice kupić?
3. Co z podgrzewanym stołem(kupuje się gotowy)?
4. Na co muszę jeszcze zwrócić uwagę?
Z góry dzięki za pomoc!
#3dprinting #diy #drukarka3d #drukarki3d
1. Trapezowe starczą
2. Lama 3d
3. Obecnie na topie są grzałki silikonowe na 230v sterowane przekaźnikiem. Na wierzch płyta alu albo szkło hartowane.
4. Będzie to bardzo wolna drukarka. Paski w osiach xy robią swoje. Na śrubach będzie to wooolne.
@ZaQ_1: możesz zarzucić jakiś link?
@ZaQ_1: Nie spotkałem się.
@gizmo930: To znaczy na czym właściwie ma polegać to przerabianie, skoro ramę i napęd robisz od nowa? ;)
Jak masz
@gizmo930:
1. Powiedziałbym, że zależy od budżetu - mocno budżetowo to i pręt M6 z budowlanego będzie działał.
2. Lama3D ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3. Są laminaty-grzałki (MK2B, MK3), są grzałki kaptonowe bądź silikonowe do naklejenia, możesz też wziąć płytę aluminiową i przymocować rezystory-grzałki.
grzałka silikonowa 230v
oczywiście zamiast przekaźnika można sterować przez dedykowaną płytkę fazowo albo grupowo
Ja wiem, że takie maty są w sprzedaży nie od dziś.
Nie spotkałem się jednak z drukarką z takim grzaniem stołu, a stwierdzenie "są na topie" uważam za duże nadużycie.
Zaizolowany od spodu?
Może jesteś w stanie nieco podkręcić napięcie zasilania?
To wciąż niezbyt "na topie". ;)
@Jarek_P: http://www.tme.eu/pl/details/gbr619-230-100-2/rezystory-grzejne/telpod/gbr-619-230-100-2/
barszcz