Wpis z mikrobloga

Ej Mirki moglibyście mi wytłumaczyć jak to będzie dokładnie? Umowa kończy mi się 29 listopada a okres rozliczeniowy mam 1 dnia miesiąca. Chcę rozwiązać umowę i zapłacić karę, ale czy ta kara będzie wynosić stałą kwotę czy jeszcze zapłacić za przyszłe abonamenty?

#telefony
#orange
  • 7
@Krol_Dzielni: Za miesiące gdy nie będzie już umowy nie płacisz abonamentu, zapłacisz natomiast jednorazową karę umowną (zazwyczaj zmniejsza się proporcjonalnie wraz z upływem kolejnych miesięcy) - powinno być jasno opisane w umowie jaką ulgę otrzymałeś i jak obliczyć ile będzie trzeba będzie złotówek oddać. Czyli ok 1-2 miesięce abonamentu (zależy kiedy złożysz wypowiedzenie i czy sam wypowiadasz) + kara.

Co to dokładnie za umowa? Zwykłe wypowiedzenie umowy telefonu oznacza zazwyczaj utratę
@zenkowik: umowa na telefon. Powiedzmy, że kara wynosi 400 zł a abonament 70 zł. Czyli wypowiadając umowę 1 lipca zapłacę 400 zł, 70 zł faktury za czerwiec i 70 zł za fakturę za lipiec, bo jest 30 dniowy okres rozliczeniowy? Chcę przenieść nr do innej sieci.
@zenkowik: moja umowa trwa 24 miesiące a koszt ulgi to 2345 zł. Umowa trwa do 29 listopada. Na infolinii podali mi 412 zł kary na dzisiaj. W sobotę będę miał wystawioną fakturę na 73 zł. Czy płacąc tę fakturę kwota kary zmniejszy się o te 73 zł?