Wpis z mikrobloga

#pokemongo

Solowanie trójek wydaje się teraz (i długofalowo) dla mnie najbardziej ciekawą, motywującą i wymagającą częścią gry, zacząłem więc budować sobie ekipę pod rajdy. W ostatnich kilku dniach wydałem 1,4kkk dustu i niezliczone ilości zachomikowanego candy na maksowanie 9 pokemonów

Jolteon Thuder Schock Thunderbolt -> 2602 CP
Tyranitar Bite Crunch -> 3561 CP
3 x Vaporeon z Pompą -> ok. 3000 CP
Alakazam Confusion Futuresight -> 2807 CP (dostał 2 charge TMy zanim wyleciał Futuresight)
Flareon Firespin Fireblast (do zmiany na Overheat kiedyś) -> 2604 CP
Exxe Confusion Solar Beam -> 2747 CP
Exxe Extrasensory Solar Beam -> 2852 CP

Póki nie da się robić boxów musiałem pozmieniać im nazwy, żeby były w jednym miejscu przy sortowaniu, tak jak wcześniej miałem ekipę do trenowania (RIP).

Przydatne linki:
Top DPS Counters
Soloing Tier 3 Gyms
Top DPS Counters sheet
Video Nicka na ten temat
Pobierz Dryblas - #pokemongo 

Solowanie trójek wydaje się teraz (i długofalowo) dla mnie n...
źródło: comment_BHqd2KVgNioYKWS1DhLvE7nG0EoSRR3W.jpg
  • 14
@Dryblas: spróbowałem wysolować Arcanine'a, dwa Golemy ~2k6 z Rock Throwem, dwa Vaporeony ~2k9 z pompą i dość mocny Omastar na dokładkę. Nie wyszło, ale raczej przez zbugowanie gry - a więc wracające życie bossa, znikający/pojawiający się pasek charged move. O dziwo obyło się bez death loopa, choć to pewnie przez brak uników. Za drugim razem wydawało się zbiłem bossa do końca, zostało chyba z 4-5 sekund, a tu nagle odnawia się
@Luka_Wars: Sheet uwzględnia tylko DPS na danym defenderze, czyli czysty DPS + efektywności

@piotrr_: Zagalopowałem się ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@asdf44: U mnie na razie też same faile, ale za każdym razem boss miał dobry moveset i trafiłem na tych cięższych, więc będę próbował dalej
@vaultboy: Ja się dziś przejechałem na Jolteonie z Volt Switchem i Thunderboltem, zmiótł moje glass cannony, rhydony nie wyrobiły się z czasem, muszę pomyśleć nad czymś innym
@Dryblas: pamiętaj żeby wydawać dust i cuksy z głową mając na uwadze miejmy nadzieję przyszłe legendy i powodzenia, też sobie obiorę taki cel ale mi to zajmie duuużo dłużej
@robin_caraway: Myślę, że nic nie zmienią jeżeli chodzi o CP i movesety przynajmniej przez jakiś czas, bo na pewno skupiają się na tym co jest #!$%@? (walka) albo do poprawy (coiny, gymy), jedyne co może zmienić w jakiś sposób obecny układ sił to wejście 3 generacji i nowych, silniejszych pokemonów.