Aktywne Wpisy
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Lekki rant na mojego niebieskiego.
Jestem z nim od 2 lat i czuję się jak w "starym dobrym małżeństwie". Brak w tym związku jakiegoś polotu, szaleńczej miłości na zabój, przygody, wiecie o co chodzi.
Niebieski jest bardzo spokojnym facetem. Brakuje jakiejś beztroski, spontaniczności. Moi ex robili wszystko żeby spędzać ze mną czas, a mój aktualny ma w dupie. Mówię mu, że jestem wolna w weekend i możemy porobić coś
Lekki rant na mojego niebieskiego.
Jestem z nim od 2 lat i czuję się jak w "starym dobrym małżeństwie". Brak w tym związku jakiegoś polotu, szaleńczej miłości na zabój, przygody, wiecie o co chodzi.
Niebieski jest bardzo spokojnym facetem. Brakuje jakiejś beztroski, spontaniczności. Moi ex robili wszystko żeby spędzać ze mną czas, a mój aktualny ma w dupie. Mówię mu, że jestem wolna w weekend i możemy porobić coś
Jak na to mówicie?
Jak to nazywacie?
- Smoktasy 9.2% (28)
- Siuśki 51.2% (155)
- Susańce 8.9% (27)
- Ćmokańce 30.7% (93)
#polityka #polska #matematyka
@flager: Przy założeniu ze z1=z2 (z tego mojego wzoru) nie było de facto żadnych niewiadomych. A tak robiliście automatycznie. Liczyliście że z1= 100 i z2 =100. Dlatego teraz posłużyłem się waszym przykładem z tymi dziećmi we wsi.
@Thorkill:
Skąd ty bierzesz takie głupoty, nikt tu nie robił takich założeń.
Potrafisz ty w ogóle czytać wzory ze zrozumieniem, zamiast na pałę klepać jakie są w nim literki i cyferki?
Dobra, kończę z tobą rozmowę, bo albo mnie wkręcasz, albo jak to delikatnie ująć, matematykę w szkole zdałeś za ładne oczy i nic więcej.
Mam
@wolodia: Ale on przeciez wie, ze to jest wartosc absurdalna i wie, ze my tez wiemy. W tweecie zwraca uwage, ze zestawienie danych z GUSu i przechwalek PiSu prowadzi do oczywistego absurdu, wiec cos musi z tymi danymi byc
@saginata: Albo po prostu nie zwrócił uwagi na to że PiS powołuje się na dane Banku Światowego. Próbuje dowalić PiS-owi, ale sam nie jest uczciwy.
@lieh: @wolodia: @wolodia: Wystarczy kur... pisać normalnie...
W 2015 wynosiło 6 punktów procentowych. obecnie wynosi 0.7 pkt procentowego.
lub
W 2015 r wynosiło 60 na 1000 - obecnie wynosi 7 na 1000 - spadek o 94%
to takie #!$%@? proste...
@flager: A to niby co? Z twojego wpisu: z2 znasz i jest to 6,
Tutaj: https://www.wykop.pl/wpis/24910267/#comment-89154541
Jak ci wyszło ze z2 =6? Bo przyjąłeś że wartość bazowa to 100. W ten sposób 6 proc ze 100 to 6.
A ja mówię że z1 = 6 proc z x. Nie znasz go. Wszystkich Dzieci w Polsce jest 7 mln.
@flager: To może u ciebie. U mnie z2 to nie jest procent tylko konkretna dana liczbowa np. 563 125 dzieci żyjących w ubóstwie w 2016.
Nie dosc zes nieuk (proste zadanie z podstawowki cie przerasta), do tego arogancki prostak (policz swoje wszystkie inwektywy w tym watku pod adresem profesora i wszystkich, ktorzy probowali ci wytlumaczyc podstawy matematyki dla klasy 3 szkoly podstawowej), to na koniec nawet nie potrafisz sie przyznac w pelni do bledu, jak ostatni tchorz.
No to niech ci będzie, obecnie głoduje 563 125 dzieci, co stanowi 6% wszystkich dzieci czyli całkowita ilość dzieci to
563125/0,06=9385417
Teraz sprawdźmy ile dzieci głodowało w zeszłym roku znając wzór na zmianę procentową
(X1-X2)/X1*100%=Z
A po przekształceniu X1=X2/(1-Z/100%), gdzie to ilość dzieci głodujących w roku poprzednim
563125/(1-94%/100%)=9385417
Jak widać
@Drakcrom: Nie dość, że ktoś jednak zauważył, że jest odwrotnie (zresztą podejrzewam, że niemało osób, ale co najmniej jedna napisała o tym na tyle bezpośrednio, że powinien być w stanie
Komentarz usunięty przez moderatora
Rzońca procenty policzył dobrze, tylko porównał nieporównywalne dane. Chodzi chyba o to, że GUS brał pod uwagę dochód całoroczny, a 500+ ludzie dostali od połowy roku. Zatem biorąc dochód roczny, jeśli w 2015 było ok 12%, to w 2016 mogło być 6%, ale biorąc pod uwagę koniec roku 2015 i 2016, nie można wykluczyć, że spadło z 12% do 1%. Innymi słowy,
@comielipsa: ja potrafie o wiele wiecej niż Ci sie wydaje, tyle że Ty nie rozumiesz co tam jest liczone.
Pis chwali się przeskokiem, w styczniu 2016 dzieci były biedne, od czerwca 2016 już ich prawie nie
@comielipsa: w angielskim tez niedouczony jestes