Aktywne Wpisy
paczelok +17
siema nocna
Kisioj +5
#famemma #primemma
Przypadkiem obejrzałem część streama Kaniowskiego, na którym był poruszany temat odwołania walki Adriana Ciosa w Prime MMA. 90% osób głosowało, że wina w dramie Prime MMA vs Adrian Cios leży po stronie Ciosa, że przecież miał podpisany kontrakt i się nie wywiązał, ale z tego co tam było powiedziane, a czego ludzie nie wyłapali - to nie do końca tak jest i Cios miał prawo zrobić to co zrobił.
Adrian
Przypadkiem obejrzałem część streama Kaniowskiego, na którym był poruszany temat odwołania walki Adriana Ciosa w Prime MMA. 90% osób głosowało, że wina w dramie Prime MMA vs Adrian Cios leży po stronie Ciosa, że przecież miał podpisany kontrakt i się nie wywiązał, ale z tego co tam było powiedziane, a czego ludzie nie wyłapali - to nie do końca tak jest i Cios miał prawo zrobić to co zrobił.
Adrian
W tylnej lampie mam światła pozycyjne i stop (żarówka dwuwłóknowa).
Pozycyjne działało dobrze , ale od jakiegoś czasu przestało mi się włączać światło stopu ( jak naciskałem stop to gasło nawet pozycyjne)
Czas na wymianę.
1. Żarówkę wymontowałem, obejrzałem ( oba włókna całe, nie pęknięte), kupiłem żarówkę, zamontowałem.
2. Zamontowaną żarówkę na panelu, sprawdziłem- jak włączałem światła pozycyjne to jarzyło się włókno położone niżej w żarówce, jak naciskałem pedał hamowania (stop)- włączało się dodatkowo drugie włókno.
5. Założyłem lampkę na listwę , wmontowałem całość na miejsce.
3. Powinno działać, tak?
4. #!$%@?.jpg
5. Teraz „stop” świeci mi „na sztywno”. Włączam pozycyjne- świeci mi stop ( wiem że stop, bo drugie pozycyjne w działającej tylnej lampie świeci mniej) naciskam pedał hamowania – nic się nie zmienia.
Z 15 razy to czyściłem, zmieniałem układ żarówki, odpalałem i za każdym razem to samo.
Panel, zżarty przez rdzę, styki nie kontaktowały w innym położeniu to podłożyłem trochę izolacji zwiniętej pod te styki, żeby je „podnieść” i żeby lepiej do żarówki przywierały ( może to zwarcie jakieś robić?)
Teraz jeżdżę na takim stopie cały czas się palącym (jednym z 3 tylnych). Mogę jakiś mandat na to wyłapać?
Nie wiem jak sprawdzić czy bezpiecznik przepaliło, czy zwarcie jakieś jest. Rady jak to naprawić?
#motoryzacja #pytanie #naprawa #elektryka #samochody <--- (czy ten tag użyłem poprawnie?)
Możesz dostać mandat za niesprawne oświetlenie.
Tego typu problem co masz wskazuję na problem z masą - jest za duża rezystancja i prąd znajduje sobie inną drogę przez drugie włókno.