Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +1536
Mam na parterze bloku takie ekskluziw prywatne przedszkole i kisnę zawsze z imion tych dzieciaków. Nie dość, że są Liam, Mia, Malika, Ruben, Nikolina, Andrea, Chloe (wymawiane tak, jak się pisze) to gurwa biega pośród nich mały, czarny jak smoła Bartek. xD
Anetkia +521
Jako kobieta rzygam już feminatywami. Jestem psychologiem a coraz częściej słyszę "czy psycholoszka już przyjmuje?" Jestem CZŁOWIEKIEM a nie człowiekinią, jestem gościem a nie gościnią. Jestem też OSOBĄ (rodz. żeński), mężczyzna powinien być "OSOBEM"? Do jakiej patologii to prowadzi.
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
@Dorogon:
Art. 6.3.
Jest rozróżnienie pomiędzy f.p. i f.p. z godłem. I prawnicy interpretują to, że obywatele mogą korzystać tylko z flagi państwowej, bo flaga państwowa z godłem jest zarezerwowana tylko dla placówek zagranicznych, lotnisk, statków poruszających po
@Dorogon: Co jest nie tak z naszym narodem, że ma taką trudność z przyznaniem się do błędu? :/
Gdzie tu jest ze nie mozna? Przy okazji dodam art 1 ust 2:
PS. Taki pozytywny temat, a wykopki czepiają się głupiej flagi, co za rynsztok :/
@cwiczebny_janusz: *że, *godłem, *używa, *lądzie (chyba że chodziło o ladę sklepową, albo samochód ładę).
Taki z ciebie wielki patriota, ale prawego Altu to nie łaska wcisnąć, żeby mowy ojczystej nie kaleczyć?
@cwiczebny_janusz: używa. Wszystkie ambasady uzywaja flagi z godłem. Używa jej się też wtedy jeśli istnieje prawdopodobieństwo, że miejscowi nie rozpoznają co to za flaga. :)
To robią jeszcze takie tanie? Gdzie mieszkasz, w Afryce?
*zresztą. Widzę, że nie tylko ogonków ci brakuje, ale i piątej klepki.
@cwiczebny_janusz:
Źródło?
W Ameryce jest taka moda że każdy musi mieć korzenie skądś konkretnie, wymyślają sobie sztuczne roots bo jak jesteś po prostu z Ameryki do 5 pokoleń wstecz to jesteś osobą nieciekawą ( ͡° ʖ̯ ͡°)