Wpis z mikrobloga

Hej mirki i mirabelki z #informatyka #komputery. Jak mocny trzeba mieć komputer aby przeglądarka (mozilla) nie muliła gdy mam otwartych 30 kart, youtube też kilka kart czeka na odtwarzanie, przeglądam wykop, facebook i leci film.

Dodam że mój złom to:
-AMD Athlon II x4 651
-Gigabyte ga-a75m-ds2
-8GB RAM DDR3 ADARA coś tam
-SanDisk SSD 128GB
-Radeon HD7750

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomasz_B: nauczenie się korzystania z przeglądarki będzie tańsze niż wymiana kompa pod takie wymagania. Do większości przeglądarek masz pluginy typu 'session manager', jak masz otwarte 30 okienek, a tylko oglądasz w jednym film, a chcesz mieć fejsa i wypok to sobie zrzucasz pozostałe 27 otwartych 'na później' i otwierasz jak potrzebujesz.
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: Dobrze :)

Ja w ogóle zadałam te pytanie tak ironicznie, bo chciałam się dowiedzieć czy przy takim kompie jak mój tyle kart ma prawo zamulać i czy mam z czymś problem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale widzę że jedyny problem jaki mam to ze sobą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tomasz_B: wbrew pozorom firefox nie jest "wolny". jest jak na razie jednowątkowy więc czasem 3 albo i 7 rdzeni leżakuje więc ten działający "się namęczy". A dużo kart, dużo js, dużo flasha ( o którego pytałem) właśnie ten jeden rdzeń obciąża
A dlaczego tak się cackają z wielowątkowością? dodatki muszą być przepisane

http://arewefastyet.com/#machine=35
  • Odpowiedz
chciałam się dowiedzieć czy przy takim kompie jak mój tyle kart ma prawo zamulać i czy mam z czymś problem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale widzę że jedyny problem jaki mam to ze sobą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@tomasz_B: no to odpowiadając na pytanie- tak ma prawo zamulać przy takim użytkowaniu
  • Odpowiedz