Wpis z mikrobloga

Ktoś się orientuje jak wyglądają dodatki do zwrot kosztu użytkowania samochodu prywatnego w celach służbowych w #pocztapolska szukam pracy a w tej tyle fajnego by było, że mogę pojeździć autem i nic ciekawszego nie ma w mojej okolicy to bym został listonoszem na jakiś czas chociaż. #poczta #praca
  • 4
@definitelynotme: Pracuję w PP już jakiś czas. Jeśli nie masz auta z LPG to zapomnij na wstępie. W podkarpackich warunkach - 1.6k podstawy plus kilometrówka plus obrywki od starszych ludzi xd. Realnie na rejonie zmotoryzowanym wiejskim, gdzie średnio robię 75km/dziennie wyciągnę z tej kilometrówki po odjęciu kosztów LPG 1.1k na czysto. Z obrywków akurat u mnie dostaję miesięcznie jakieś 600zł.
Te 3200 na czysto wyciągniesz przynajmniej w wypadku rejonu zmotoryzowanego (
@definitelynotme: No wiesz, u mnie na urzędzie duża część chłopaków jeździ benzyną (nawet dieslami :o) ale jak im się to opłaca :d Chyba tylko na rejonie miejskim gdzie masz 10/20km. Jeżdżąc na gazie idzie jakoś przeżyć. Tyle, że rejon wiejski to nie dość, że obrywki to też kilometrów sporo więc więcej pieniędzy w kieszeń. Przemyśl to :p