Potrzebuje oprogramowania do uruchomienia maszyny wirtualnej. Używałem trochę #virtualbox oraz #vmware i moim zdaniem #vmware jest dużo bardziej wydajny. Jest tylko jeden problem - czy jest możliwość, ustawienia aby vmware nie tworzył mi 100 wirtualnych interfejsów sieciowych? Bo jest to trochę irytujące.
@pepepanpatryk: Dziwne. Nie instalowałem workstation na linuxie, dawno temu instalowałem vmware server i to poszło ok, były 2 karty. wywal nadmiarowe zostaw tylko 1 i 8 :D
No i gra, zbędne interfejsy usunięte ;d Masakra, tyle szukania, a wystarczyło napisać na wypoku i nagle rozwiązanie dziwnym trafem znalazło się gdzieś na górze wyników w google ;d
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
Potrzebuje oprogramowania do uruchomienia maszyny wirtualnej.
Używałem trochę #virtualbox oraz #vmware i moim zdaniem #vmware jest dużo bardziej wydajny.
Jest tylko jeden problem - czy jest możliwość, ustawienia aby vmware nie tworzył mi 100 wirtualnych interfejsów sieciowych?
Bo jest to trochę irytujące.
System to Linux Debian 9 wersja Testing
paragraf Removing a Host Virtual Adapter on a Linux Host