Wpis z mikrobloga

• 1
#tatuaz #tatuaze #tattoo

Witajcie.

Przed zrobieniem sobie pierwszego tatuażu chciałbym się dowiedzieć, jak to jest w przypadku zwiększenia masy, bądź schudnięcia - czy tatuaż ulega wtedy dużemu zniekształceniu? Tatuaż będzie na ramieniu, bądź przedramieniu... Jedyne co mnie powstrzymuje przed zrobieniem sobie dziarki, to obawy, że gdy masa mojego ciała się zmieni, tatuaż zacznie wyglądać źle :(
  • 8
  • Odpowiedz
@Fawek: Zależy jaki wzór. Generalnie jeśli nie masz skóry skłonnej do rozstępów (o których zaraz) to możesz wytatuowaną skórę wizualizować jako balon z namalowanym wzorem - im mocniej tyjesz (#!$%@? balon) tym wzór się lekko rozchodzi, a jeśli chudniesz (spuszczasz powietrze) - wzór kurczy się i ciemnieje, i w zależności ile zostanie pod skorą mięśni może też się lekko zniekształcać.
W dużym uproszczeniu: wszystkie wzory gdzie masz duże, konturowane plamy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@rdza nie mam zamiaru jakoś zbytnio przypakować, ani chudnąć, chodzi o jakieś normalne procesy zmiany wagi w organizmie, plus minus 10 kilogramów...

Tatuaż chce zrobić w stylu cartoon :)
  • Odpowiedz
@rdza: trochę się podłączę pod pytanie bo widzę, że ogarniasz a też planuję pierwszy tatuaż. Mam obecnie jakieś 75kg, w tamtym roku przez jakieś 6 miesięcy przytyłem około 10kg dzięki siłce, ale złapałem kontuzję przez co prawie rok nie mogłem ćwiczyć i wrócę jakoś po wakacjach. Planuję dobić do ~80-85kg tylko w mięśniach bo gdy nie ćwiczyłem to prawie wszystkie ze mnie zeszły i mimo, że waha została taka sama
  • Odpowiedz