@xetrian: sam sobie odpowiedziałeś. 200 złotych oszczędności kontra gwarancja w PL. Przelicz sobie, co ci się bardziej opłaca. Ps. Na Alledrogo gwarancja też w większości przypadków realizowana w Chinach...
@Max_Rockatansky open boxy? Co to takiego? Ja kupiłam w Polsce niedawno, bo 2tyg temu, ale telefon działa bez zarzutów, nie mam zastrzeżeń :) mam nadzieję, że Twoje słowa się nie sprawdzą ;)
@Max_Rockatansky: chyba pomyliłeś januszy z alledrogo, albo z fejkowych stronek opisujących się jako "oficjalny sklep" ze sklepami posiadającymi telefony oficjalnej dystrybucji od ABC Data (np x-kom)
@xetrian: Jaki polski sklep masz na myśli? Jeśli jakiś na Allegro to nie warto, ale jeżeli jakiś, w którym telefony są z oficjalnej dystrybucji, to można taki zakup rozważyć.
W takim razie nie ma co się martwić o gwarancję. Niemniej musisz sobie samemu odpowiedzieć na pytanie czy te 200 złotych oszczędności jest warte rezygnacji z roku gwarancji. No i w sumie też gdybyś zdecydował się na zakup z Chin pamiętaj dodatkowo o zwrocie (cashback'u). Można zaoszczędzić te kilka procent ceny, warto zwłaszcza gdy kupuje się coś droższego jak telefon. Jeśli
@Setral: w sumie głównym powodem nie jest nawet sama gwarancja a to że nie zamawiałem nigdy z chin elektroniki i troche sie boje ze przyjdzie mi uszkodzony albo nie przyjdzie wgl czy cos. xD
@xetrian: Rozumiem obawy, ale z reguły zamawiając w sklepach typu Banggood i Gearbest o takie rzeczy nie ma co się obawiać. Wyjątek to Aliexpress, gdzie co prawda jeśli przedmiot zaginie lub przyjdzie uszkodzony, zwrócą pieniądze, ale na dalszą gwarancję ciężko liczyć. Natomiast jeśli chodzi o zakupy na Banggood lub Geargest, to ich głównym atutem jest to, że tam ma się realną gwarancję (roczną), którą sklepy dotrzymują. Ochrona kupującego też jest na
To tak ma działać? Jestem na Plutonie bez kombinezonu w samych majtkach, poziom tlenu w atmosferze 0%, temperatura -200 st. C. Moja postać od razu po wyjściu ze statku powinna chyba umrzeć? xd #starfield #gry #bethesda
#xiaomi
czy chcesz taniej, czy szybciej, czy z lepszą gwarancją
mamy się domyślać czego oczekujesz?
Ps. Na Alledrogo gwarancja też w większości przypadków realizowana w Chinach...
I użeranie się o wszystko.
W takim razie nie ma co się martwić o gwarancję. Niemniej musisz sobie samemu odpowiedzieć na pytanie czy te 200 złotych oszczędności jest warte rezygnacji z roku gwarancji.
No i w sumie też gdybyś zdecydował się na zakup z Chin pamiętaj dodatkowo o zwrocie (cashback'u). Można zaoszczędzić te kilka procent ceny, warto zwłaszcza gdy kupuje się coś droższego jak telefon.
Jeśli