Wpis z mikrobloga

@Max_Rockatansky open boxy? Co to takiego? Ja kupiłam w Polsce niedawno, bo 2tyg temu, ale telefon działa bez zarzutów, nie mam zastrzeżeń :) mam nadzieję, że Twoje słowa się nie sprawdzą ;)
@xetrian: Jaki polski sklep masz na myśli? Jeśli jakiś na Allegro to nie warto, ale jeżeli jakiś, w którym telefony są z oficjalnej dystrybucji, to można taki zakup rozważyć.
@xetrian: Chyba chodzi o ten http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_617010.html z kodem 4AK4G

x-kom

W takim razie nie ma co się martwić o gwarancję. Niemniej musisz sobie samemu odpowiedzieć na pytanie czy te 200 złotych oszczędności jest warte rezygnacji z roku gwarancji.
No i w sumie też gdybyś zdecydował się na zakup z Chin pamiętaj dodatkowo o zwrocie (cashback'u). Można zaoszczędzić te kilka procent ceny, warto zwłaszcza gdy kupuje się coś droższego jak telefon.
Jeśli
@Setral: w sumie głównym powodem nie jest nawet sama gwarancja a to że nie zamawiałem nigdy z chin elektroniki i troche sie boje ze przyjdzie mi uszkodzony albo nie przyjdzie wgl czy cos. xD
@xetrian: Rozumiem obawy, ale z reguły zamawiając w sklepach typu Banggood i Gearbest o takie rzeczy nie ma co się obawiać. Wyjątek to Aliexpress, gdzie co prawda jeśli przedmiot zaginie lub przyjdzie uszkodzony, zwrócą pieniądze, ale na dalszą gwarancję ciężko liczyć. Natomiast jeśli chodzi o zakupy na Banggood lub Geargest, to ich głównym atutem jest to, że tam ma się realną gwarancję (roczną), którą sklepy dotrzymują. Ochrona kupującego też jest na