Wpis z mikrobloga

Wszyscy zaczynają rozmyślać na temat nowych motocykli to przychodzi pora na moje wzdychania... Myślałem o sporcie, ale jak sobie to przemyślałem to jedyny plus sporta jest taki, że wpadam na autostradę i mogę lecieć te 160-200 bez większego wysiłku... Na każdym innym polu praktycznie sport przegrywa z nagusem (przynajmniej dla moich potrzeb) (zwrotność i zachowanie w mieście, wygoda, dostęp do wszystkiego w silniku - serio jak rozbieraliśmy Sticza CBR to się za głowę łapałem :D)

Do rzeczy.. Jechałem GSX-S750 i... zakochałem się... Moto tak lekkie.. zwrotne.. a do tego przepaść mocy w porównaniu do SV. Spojrzałem w cenniki i kosztuje koło 40k więc w sumie.. sporo :D W każdym razie mam na co zbierać!

No i jest piękny! <3

#motocykle
g.....i - Wszyscy zaczynają rozmyślać na temat nowych motocykli to przychodzi pora na...

źródło: comment_vbuufArDCrgoLPZkYS31NH88viqkUyCE.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brick: no właśnie to jest to. Wrzucę jakąś względnie wysoką szybę (która będzie ładna) i jak się pochylę to będzie gitarka. Komfort nakeda na mieście jest nieporównywalny. A tamto.. Myślałem, że będzie kloc a jest równie zwrotny jak SVka (jedynie odrobinę szerszy przy nogach). Poza tym... Teraz jeżdżę praktycznie bez szyby (bo tej mojej nie można nazwać owiewką xD) i spokojnie 120-130 można latać, już się przyzwyczaiłem i nie mam
  • Odpowiedz
@gerard-kowalski: Miałem okazję pojeździć troszkę MT-09 i jak dla mnie to kot. Wiem że to będzie mój nastepny moto. Dodatkowo w połączeniu a wydechem Akrapovič...moiód na moje uszy :D Powodzenia w osiągnięciu celu i LwG!
  • Odpowiedz
@gerard-kowalski: Z za małą owiewką na babci komfortowo lecę te 130- 140 km/h. Z wyższą pewnie byłoby szybciej nawet, tylko ciut za niska jest dla mnie na dłuższe trasy. Gdyby nie wysokość to bym jej nie zmieniał, albo kupił CB1100 EX
  • Odpowiedz
@baba_by_sie_jednak_przydala: kocur wygląd i dźwięk, ale to nadal sport :D Jednak chyba nie dla mnie. W końcu ile czasu z----------z te 150+ żeby opłaciło się brać sporta:P (no dobra, ja niewiele, Ty możę więcej :D).
Właśnie dźwięku V mi będzie brakować jeśli zmienię moto :(

• Odpowiedz
@baba_by_sie_jednak_przydala: SV jest słabe, ale to bardzo wdzięczny motocykl. Tani w utrzymaniu, jak o niego dbasz to bardzo trwały. Obroty faktycznie szybko się kończą, ale to kwestia mocy po prostu.. No i mi kończa się szybko tylko jak za kimś jadę. Gdy jadę sam to jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, żeby brakło mi mocy. Może po prostu kwestia stylu jazdy :)
  • Odpowiedz
  • 0
@blubi_su dawno nie siedziałem na tak wygodnym fotelu, póki co to abstrakcja, wolę typowe sporty, ale cbf 1000 czymś urzeka, coś w tej maszynce jest.
  • Odpowiedz
@gerard-kowalski: U mnie dochodzi dodatkowy czynnik. Angielskie wiejskie drogi. Są tak kręte że jadąc 60 mph musisz się srogo napocić. Gdzie sv czuje się jak w domu a przewaga sportów topnieje i masz szansę powalczyć. Pozycja jak na tapczanie, jednorazowo zrobiłem 230 mil czyli nie za dużo ale zsiadając miałem wrażenie że mogę walnąć 3x tyle i też by mi nic nie było. Opon nie zamknąłem ale to kwestia ubranka,
  • Odpowiedz