Wpis z mikrobloga

Mirki, chcę kupić konsolę. Do tej pory tylko #pcmasterrace ale chcę jednak zakosztować życia #consolepeasants ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pytanie do Was - która platforma Waszym zdaniem lepsza pod względem exclusivów i ogólnym? Na kompie używam pada do xboxa i zastanawiam się czy ewentualna przesiadka na ten od ps4 może być kłopotliwa. Chciałabym poznać Waszą opinię. ()

#xboxone #ps4

Co lepsze?

• xbox one 34.0% (53)
  • ps4 66.0% (103)

Oddanych głosów: 156

• 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jaka jest różnica między pro, a slim

@FlyOnTheWall:
pro - troche silniejsze, umożliwia działanie w 4k lub 60fpsów lub czasem trochę ładniej i do tego obsługuje HDR. 500zł droższa około ale ciężko liczyć bo są zazwyczaj jakies pakeity
  • Odpowiedz
@typ711: No, najczęściej to lepszy dystans widzenia, więcej efektów, LODy na większych dystansach, lepszy antyaliasing lub skalowanie tekstur.
Taki Horizon zmienia się dość niewiele, głównie rzuca sie w oczy mgła nad ziemia której nie ma w zwykłej.

To nie jest różnica low-high, w najlepszym przypadku high-very high a zazwyczaj to kilka efektów więcej.
  • Odpowiedz
@kucyk: Uncharted, The Last of Us, ..., God of War - to gry z ps3 za które Sony ładnie kazało sobie płacić. Ogólnie z tych co wymieniłeś to właśnie te + U4. Więcej gier z ps4 mnie nie interesuje i zostaje na xbox one, więc twój argument jest słaby. Każdy gra w to co chce. Oczywiście zakupię ps4 ale dopiero jak Sony zapowie ps5.
  • Odpowiedz
no japierdziu, ale laska pyta o konsole xD, jesteś jak typy co w pytaniu o samsunga piszą ksiajomi lepszy xDDD

@Sofa: aż nie wiem czy nie trollujesz, ale odpiszę.
Jak laska chce kupić konsolę, a nie ma PC nadającego się do grania w nowości, to kupno Xboxa ma sens.
Jak laska chce kupić konsolę, a ma PC nadającego się do grania w nowości, to kupno Xboxa ma mniejszy sens niż
  • Odpowiedz
@FlyOnTheWall:
Więcej osób ma ps4 więc ankiet nie mają sensu bo większość zagłosuje na to co ma.
Jeśli mowa o xboxie to sprawdź sobie takie rzeczy jak wsteczna kompatybilność, ea access, gamepass i jakie gry wychodzą w goldzie. I zobacz sobie co podobnego oferuje Sony.
  • Odpowiedz