Wpis z mikrobloga

@Dipolarny ooooj właśnie mi o nich przypomniałeś, te dzielone na 6 części, pychota :) jak tak teraz sobie myślę, to strasznie dużo się jadło tego wszystkiego za dzieciaka ;) (w sumie tak zostało do dzisiaj, tylko smaki już gorsze)
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie jeden fakt, czemu teraz nigdzie nie ma innych chipsów o smaku bekonowym


@Baero:

Być może znam odpowiedź. Typ trochę z branży chipsowej here.

Smak bekonowy, w przeciwieństwie do tych wszystkich "kiełbaskowych" w chipsach jest robiony ze składników zwierzęcych (tak, w smaku bekonowym jest kawałek świni), co wymusza dodatkowe procedury przy przezbrajaniu maszyn na inne smaki.
Przypuszczam, że to jeden z powodów dla którego producenci porezygnowali z tego smaku.

Dodatkowym
  • Odpowiedz
@Dipolarny też się kiedyś nad tym zastanawiałam, jak znalazłam niedawno maczugi keczupowe to już nie smakowały tak samo, ale pewnie skład się zmienia... Zastanawia mnie też dlaczego tak wiele rzeczy, które jadło się jako dzieciak przestały być dostępne jak zaczeliśmy być dorośli, to jest dopiero magia.... ;)
  • Odpowiedz