Wpis z mikrobloga

Odpaliłem tą grę po raz pierwszy 10 minut temu. W tym czasie zdążyli mnie podbić xD Uwielbiam tą grę <3
#eu4
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Zoeys To Francja i Turki mają duży przychód z podatków, jak chcesz zagłębić się w handel to Kastylia i Portugalia mogą ogromne ilości złota zarabiać po założeniu kilku kolonii i kompanii
  • Odpowiedz
@bezczelny_klamca: Tak samo robię, tylko nie brałem humanizmu jeszcze. Też dodaje kultury do akceptowalnej, ale mam jeden problem. Jest zaakceptowana i tutaj jest koniec? Nic więcej już zrobić nie można? Od czego zależy czy kulturę można dodać do akceptowalnej czy nie? Niektóre wiem, że można bez problemu z innymi trzeba jakieś warunki spełniać?
  • Odpowiedz
@PiorunZeusa: Wydaje mi się, że musi być sumarycznie co najmniej 20 deva tej kultury we wszystkich posiadanych przez ciebie prowincjach. Czyli pięć prowincji po 4 deva stykanie. Tak się teraz tylko zastanawiam, czy to dotyczyło samej akceptacji tej kultury czy ustanowienia jej jako dominującej (primary culture). W każdym razie, prowincje tej kultury muszą być w stanach (state), a nie terytoriach. Jeżeli kultura występuje tylko w terytoriach, nie można jej dodać
  • Odpowiedz
@Tanzanit: Ja ani razu nie zbudowałem takiego budynku. Finansowo zazwyczaj bardziej opłaca się wybudować świątynię, warsztat lub manufakturę. A autonomię najlepiej obniżać ręcznie dla absolutyzmu. Ale to tylko moja taktyka, nie twierdzę, że najlepsza możliwa.
  • Odpowiedz
@bezczelny_klamca: Właśnie nigdy nie wiem czy stawiać budynki. Głównie staram sie świątynie i warsztaty jak jest 0.10 lub więcej, czasem baraki, a jak mam za dużo forsy to postawię z jedno centrum handlu. No i manufaktury buduję, ale nie wiem czy to się opłaca :P
  • Odpowiedz
@Tanzanit: Manufaktury są dobre, bo zajmują tylko jeden slot, a dają dużo kasy. No i pozwalają szybsze przyjęcie jednej z instytucji. Ja stawiam świątynie i warsztaty, jeżeli dadzą mi 0.2 lub więcej i manufaktury, jeżeli dadzą 0.5 lub więcej.
  • Odpowiedz