Wpis z mikrobloga

#darkestdungeon to gra dla psychopatów i masochistów. Dark Souls to przy tym bajeczka dla dzieci xD Zacząłem grać już chyba czwarty raz i ciągle mnie biją, brak pieniędzy i wszystkiego. Cała ekipa włącznie ze mną udręczona, chyba muszę przejrzeć jakiś poradnik :D
#gry #crpg i ten tag też #darksouls
GraveDigger - #darkestdungeon to gra dla psychopatów i masochistów. Dark Souls to prz...

źródło: comment_7YU4l4DNw6HuUZKCl3LgbPkc05dhzdYb.jpg

Pobierz
  • 25
@GraveDigger: Jak się ogarnie, to jest całkiem spoko, ale przeszkadza GRIND. CHOLERNY NIEUSTANNY GRIND. Żeby dojść do samego końca musisz mieć wyszkoloną drużynę zabijaków, a jeśli padnie ci jeden z nich, to musisz wygrindować kolejnego OD SAMEGO POCZĄTKU.

I tak kurde w kółko, do samego końca.
m wiecej czasu jej poswiecaszz tym wiecej Ci daje radosci ;)

@nofink: Mi daje więcej cierpienia xD

@GraveDigger: Musisz cieszyć się z własnego cierpienia. Wtedy wygrasz. xD

Jakiś dobry poradnik znacie?

Zanim w ogóle pójdziesz na pierwszą misję rozbuduj "wagon najemników/rooster" żebyś dostawał 4. kolesi co turę. Większa rezerwa również jest bardzo istotna.
KASA ROBI GRĘ: Antywariuszka jest przegięta, mimo że bojowo wygląda słabo. Przede wszystkim dzięki niej będziesz dosłownie
@GraveDigger: Szczerze to jedena duża rada. Nie korzystaj z żadnych poradników, bo po prostu ta gra jest dosyć łatwa i samodzielne ogarnięcie mechaniki to duża część zabawy. Sam unikam ich już jak ognia, chociaż z drugiej strony nie powiem, bo z kumplem radami się wymieniamy.

Zaś pierwsze czy nawet drugie podejście niemal na pewno będzie nieudane, właśnie dlatego, że tej gry trzeba się nauczyć i odpowiednich zachowań. Sam swoich początków nie
@GraveDigger: Olej zestesowanych i weź innych, albo weź na misję kogoś leczącego stres.

Jak grałem za pierwszym razem, to marnowałem mnóstwo szmalu na leczenie po każdej misji. Przy NG+ olałem to, ale żebyś mógł tak zrobić, musisz mieć zastępstwo, dlatego radzę na początku rozwijać stage coach (nie wiem, jak po jest w naszym tłumaczeniu, nie podoba mi się :)).
Jester się nadaje w sam raz do tego: otwierasz nim starcie z
@GraveDigger: Zwiększa pojemność gniazda ekwipunku do przechowywania kasy. Normalnie jest 1500, a za każdą Antkę 2200 albo coś koło tego, na pewno więcej niż 2000. Dodatkowo jeśli użyjesz jej do interakcji z curio w lochach - takimi w których może być skarb - to dostajesz specjalne, unikatowe skarby warte sporo szmalu. Działa nawet ze stojakami na pochodnie. :)
@GraveDigger: Ostatnia rada to dobrze jest mieć pomysł na drużynę, co najmniej taki, żeby móc zaatakować wszystkie pola, albo w 1 turze do tego doprowadzić. Mobilne drużyny są niesamowite, ale dobrze jest sobie zwizualizować jak będzie wyglądał ich ruch, żeby potem nie rozbić głowy o blat, co mi się zdarzało.
Przykładowo (od lewej do prawej)
Vestal Hound Mastet - Hellion - Jester > to jest samograj. W ogóle Hound Master to
@GraveDigger: Powiem Ci, że mam w drużynie zazwyczaj jedną postać, która potrafi zbijać stres i prawie zawsze (o ile to możliwe) 1 Heliona z 2 artefaktami do szansy na ogłuszenie (+30% i +20%). Wtedy możesz np, 3x pod rząd dać oszołomienie wrogom na 1 i 2 pozycji, co mega ułatwia gre.
Ogólnie robię tak, że trochę przeciągam walkę o 1-3 runy (zależy od rundy, bo np jak zabiłeś 3 z 4
@sejsmita: Wyrzuć tego pirata ryju, nieładnie tak grać na niespatchowanym Darkeście xD Ostatnio na GOGu był po 35 zika podajrze, także żaden tam majątek, a do wersji GOGowych to za bardzo nie można się przyczepić.

Teraz standardowy stack to 1750, zaś Antykwariuszka zwiększa pojemność stacka o 750. Także z hajsem jest zauważalnie łatwiej, zwłaszcza, że pozmieniano (tylko i wyłącznie na plus) wartości klejnotów i maksymalną ich ilość w stacku.

@GraveDigger:
Wyrzuć tego pirata ryju

@DiscoKhan: #!$%@? się, gościu. Zamiast insynuować jakieś gówna oparte na jednej informacji, doszkol się w umiejętności dostrzegania więcej niż jednej możliwej sytuacji.
99.8% gry - obydwa przejścia - zaliczyłem zanim wyszedł radiant update, kiedy wprowadzono zmiany m.in. w klasie Antykwariuszki. Wtedy wbiłem nowe trofea i zamknąłem temat gry do czasu wydania CC.
s.....a - > Wyrzuć tego pirata ryju

@DiscoKhan: #!$%@? się, gościu. Zamiast insynu...

źródło: comment_uNhCO7NRxia6BoxXTHFruJ0riKHt96OA.jpg

Pobierz