Zamowilem przewod do leciwych juz hayesow nine. I co ja mam z tym zrobic? Myslalem, ze przyjdzie złożony. Minęło kilka lat odkad bawilem sie w rower i majsterkowe skillsy odeszły w niebyt. Wymieniał ktos kiedys przewody hamulcowe w rowerze? #rower#rower #majsterkowanie
@Bialy_Mis Tak, z tym sobie poradze. Chodzi o to, ze o ile kumam jak podłączyć to do hamulca, to do klamki nie wiem. Nie vrakuje minjakiejs sruby dociskajacej przy klamce? Edit: chyba tak.
@KrisM89: z tego co widzę to brakuje ci plastykowej nakrętki która zasłania łączenie i śrubę dociskową. Nie wiem też do czego jest ten złoty element w tym przypadku, wydaje się niepotrzebna. Według mnie powinno to wyglądać tak - zakładasz tę czarną śrubę dociskającą na przewód, następnie oliwkę, wkręcasz w klamkę srebrną śrubę z uszczelką. Następnie w tę śrubę wciskasz przewód hamulcowy, dosuwasz oliwkę do końca i dokręcasz do czarną śrubę,
@coffemaker Okazuje sie, ze to co wrzucilem wyzej to montaz do hamulca. Do klamki brakuje mi tego. To jest ukryte pod gumowa osłoną, o ktorej mowisz. Czesci do tego cholernego hamulca są na maksa drogie i ciezko dostępne, nie wiem po co dalej pompuje w to hajs :/Jesli tez je masz, to dbaj, bo potem ciezko bedzie ci naprawić
Czesci do tego cholernego hamulca są na maksa drogie i ciezko dostępne, nie wiem po co dalej pompuje w to hajs :/Jesli tez je masz, to dbaj, bo potem ciezko bedzie ci naprawić
@KrisM89: dlatego od wielu lat używam wyłącznie Shimano - jeździłem na Formula, Hayes, Avid, Grimeca i te ostatnie jeszcze dawały radę ale jakość wykonania pozostawiała wiele do życzenia.
#rower#rower #majsterkowanie
Komentarz usunięty przez moderatora
Chodzi o to, ze o ile kumam jak podłączyć to do hamulca, to do klamki nie wiem. Nie vrakuje minjakiejs sruby dociskajacej przy klamce?
Edit: chyba tak.
@KrisM89: dlatego od wielu lat używam wyłącznie Shimano - jeździłem na Formula, Hayes, Avid, Grimeca i te ostatnie jeszcze dawały radę ale jakość wykonania pozostawiała wiele do życzenia.