Wpis z mikrobloga

Mireczki z #tvbox #kodi #mibox #raspberrypi
Mam pytanie, dotychczas korzystałem z raspberry pi 3 z systemem oscm i zainstalowaną wtyczką MR. know.
Wszystko fajnie śmigało, poza długim ładowaniem repozytorium z wtyczki. Raspberry dałem rodzicom do oglądania filmów.
Słyszałem, że lepiej sprawują się tvboxy.
I teraz pytanie co najlepiej kupić?
Raspberry pi jak dotychczas, jakiegos noname chińskiego tvboxa czy miboxa (na bogato( ͡° ͜ʖ ͡°))?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 19
  • Odpowiedz
@marianteam: ja zaopatrzylem juz 3 osoby, a sam mam dwa Mini M8S II.
Oplaca sie jednakze kupic ta wersje drozsza 2GB RAM i 16 GB SD (choc 2/8 tez jest ok, bo ogolnie masz dostepny slot na karte), kiedys to był koszt 30$, dzis cena kreci sie kolo 40.
  • Odpowiedz
  • 1
Mireczki z #tvbox #kodi #mibox #raspberrypi

Mam pytanie, dotychczas korzystałem z raspberry pi 3 z systemem oscm i zainstalowaną wtyczką MR. know.
Wszystko fajnie śmigało, poza długim ładowaniem repozytorium z wtyczki. Raspberry dałem rodzicom do oglądania filmów.
Słyszałem, że lepiej sprawują się tvboxy.
I teraz pytanie co najlepiej kupić?
Raspberry pi jak dotychczas, jakiegos noname chińskiego tvboxa czy miboxa (na bogato( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@marianteam Na bogato to by była NVIDIA shield lub ewentualnie jakis minix. Mi to raczej opcja budżet. Mam mi, polecam chociaż do iptv to się średnio nadaje. Na pc mam lepsze rezultaty, na tej samej liście i VPN zero ścięć a na Mi raczej nie da się oglądać, fajna w mi jest opcja chromecast, przydaje się bardzo do np. Spotify.
  • Odpowiedz
dziala Kodi 17 jak trzeba. 4k smiga tez jak masz taki stream albo plik lokalnie.
ogolnie android jest najlepszy do tego typu zabawy. za 30$ nie dosc ze kodi to tak naprawde wszystkie mozliwosci androidowe i aplikacje z nimi zwiazane.
nie ma lepszego rozwiazania. a mibox to to samo, tylko produkcja sioami
  • Odpowiedz
  • 1
@Koggz: Powiem tak: mogę zainwestować nawet 300, byle płynnie chodziło i było na dłużej :)

Ten co ja mam zmieścisz się w 200 kodi śmiga aż miło;)
  • Odpowiedz
dam tez maly TIP. rodzice maja nc+, ty student i niemasz bo ci net wystarcza. kupujesz Androidbox TV, instalujesz NC+ GO i cieszysz sie z zycia królu zloty.
  • Odpowiedz
@marianteam: Na Mi jest googleTV działa ok ale goły android lepszy. Ja polecam Minix U1 sprawdzić, dobra znana marka, fajny osprzęt duża scena devów softu na ten box. Na Mi z tego co wiem nie ma żadnego innego romu bo bootloader jest szyfrowany i dupa.
  • Odpowiedz
@Koggz: nie znam, wiem jednak ze sa, ale sa bardzo drogie. polecam inne rozwiazania, mianowicie te urzadzenia maja porty USB (mini m8s II ma dwa) wiec wystarczy kupic dodatkowy tuner DVB-T na USB, który obslugiwany jest przez android (wiekszosc w zasadzie)

@marianteam: z plusów jeszcze dodam ze jak kupowalem pierwszego to byl android 5 i bez problemu sa upgrade na 6 (bylo kilka release, bo na poczatku nie
  • Odpowiedz