Wpis z mikrobloga

Mając 16 lat jeżdżę do kolegi zipp'em salmo (50cc), kolega jest oddalony ode mnie ok. 8km. Nie mam prawa jazdy kat. AM/A1 więc jeżdżę do niego drogami polnymi/lasem. Mam pytanie, bo muszę przejechać ok.200m przez wieś i czy mogę dostać mandat? Czy policja weźmie w jakiś sposób pod uwagę, że ja tylko kawałek muszę przejechać po ulicy, spuści powietrze z opon i karze pchać? Czy od razu dostanę mandat? :D Mieszkam na wsi. Nie chciałbym, ale to 200m muszę przejechać, czy lepiej przepchać? Pchając mogę dostać mandat? Czy jeśli zatrzymają mnie na drodze polnej to mogą dać mi mandat?
#motoryzacja #motocykle
  • 21
  • Odpowiedz
a jak w coś uderzysz przez te 200m (a nie daj w kogoś..) to masz grubo #!$%@? :

@gerard-kowalski: Niech się w piwnicy zamknie najlepiej... Musiałby mieć wielkiego pecha żeby coś się stało a policja to też ludzie. Na wioskach dzieciaki młodsze #!$%@?ą na różnych maszynach i nic się nie dzieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@robsosl: widocznie mam trochę więcej wyobraźni niż Ty. To, że masz siano w głowie mi nie przeszkadza, ale nie rzucaj dzieciakom rad, żeby jeździli bez uprawnień po publicznych drogach ;)
  • Odpowiedz
@fajfi2001: masz swój łeb ;) zrobisz co uważasz. Miej tylko świadomość, że w razie co konsekwencje to coś więcej niż 200zł :) Oczywiście znam takich co i 10 lat jeżdża bez prawka i nic się nie stało... ale ja nie z tych co to popierają :)
  • Odpowiedz
ale nie rzucaj dzieciakom rad, żeby jeździli bez uprawnień po publicznych drogach ;)

@gerard-kowalski: A ty nie wmawiaj mi, że kogoś do czegoś namawiam. Kolega ma 16 lat więc nie jest już dzidziusiem i robi to na własną odpowiedzialność. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz