Wpis z mikrobloga

Jak wiecie pojutrze jest dzień dziecka. Mam problem, żeby kupić coś mojej chrześnicy. Dlaczego problem? Po pierwsze chrześnica ma mnóstwo zabawek po starszej siostrze, a po drugie nie może to być zwykła grająca zabawka bo malutka nie słyszy. No i dobrze by było gdyby zabawka pomagała rozwijać inne zmysły. Mała ma prawie 10 miesięcy więc wybór zabawek też jest mocno zawężony. Może ktoś był/jest w podobnej sytuacji i jest w stanie coś doradzić? #pytanie #kiciochpyta #dzieci i #lublin bo zależy mi na tym, żeby dostać coś w sklepie stacjonarnym.
Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi :-) pozdrawiam
  • 10
@Makila: wyglada fajnie :-) dzieki. ale nie wiem czy wyrobilabym sie ze skompletowaniem podobnych rzeczy i zmontowaniem tego. no i warto dodac, ze mała jest na etapie jedzenia wszystkiego co dostanie w swoje rączki :D
@MangoZjem: Ten etap potrwa jeszcze długo :D
A jeśli nie tablica to można kupić takie książeczki (nawet jakaś mirabelka tu pokazywała że jej mama takie robi), ale to jest droga zabawa.
Jeśli nie masz pomysłu na zabawkę, to zawsze można kupić jakiś ładny ciuch (sukienkę na lato, piękny kapelusz) albo jakieś sprzęty do zabawy w kąpieli, pojemniczki do przelewania wody, foremki do piasku. Ostatecznie kup roczną wejściówkę do zoo, wszystkie dzieci
ale to jest droga zabawa.

@Makila: jesli zmiescilabym sie w powiedzmy 150zl to nie widze problemu :) na moje oczko w glowie nie bede zalowac :-) zoo niestety odpada bo najblizsze zoo jest prawie 100km od nich :( zabawek do kąpieli ma mnostwo, a ciuchow nie uznaje na dzien dziecka, bo ktore dziecko ucieszy sie z nowego ubrania :P a to ich swieto w koncu :) rozejrze sie za ksiazeczkami, dzieki
@MangoZjem: No może teraz jeszcze nie ale tak za cztery- sześć miesięcy zacznie się cieszyć, jeśli nie różni się od innych znanych mi dzieci :D Najlepszy widok, dziecko które ledwie chodzi a urządza sobie rewie mody i włazi w mamine szpilki :P
A pytałaś rodziców o jakieś rady odnośnie prezentu?
@Makila: rodzicom dorzucialam do Tipi juz jako prezent dla dziewczyn wiec nic nie beda pewnie chcieli ale dla starszej juz i tak mam prezent bo mialam okazje kupic cos fajnego w fajnej cenie wiec i mlodszej chce cos kupic tym bardziej ze to wlasnie chrzesnica wiec powinna byc priorytetem :)