Wpis z mikrobloga

#bitcoin Jakich portfeli mogę używać do transakcji w internecie tak bym pozostał anonimowy? Tzn gdy kupię coś w necie wpłacając z portfela w moim przypadku Circle, który wymaga numeru telefonu, to czy może ktoś dojść do moich danych czy nie? Pytam szczególnie o tych co mają niezbędne pozwolenia( ͡° ͜ʖ ͡°) #pytanie
  • 21
@ShutUpGreg: Bitcoin nie jest anonimowy. Jeśli zależy Ci na prywatności, obczaj Monero (XMR) i serwisy takie jak xmr.to. Nie zmienia to jednak faktu, że nie warto kupować rzeczy nielegalnych - i tak jak będą chcieli się dowiedzieć kim jesteś, to to zrobią. Heh.
Podałem numer telefonu do circle, ale jak się okazało "jest niedostępny w moim regionie i odezwą się jak już będzie" co jest chamstwem do potęgi, bo z takim wyłudzeniem danych nie spotkałem się przy jakimkolwiek zakładaniu konta. A tu masz ci bitcoin i na dzień dobry taka niespodzianka.
@ShutUpGreg: Gdzieś tu był wpis ze wszystkimi polecanymi portfelami do krypto. Ja tam trzymam btc na Blockchain inne alty na Coinomi na smartfonie, nie miałem z tym żadnych problemów ale pewnie ktoś przyjdzie i powie że blockchain to nic nie warty wallet bo kiedyś był zhackowany itd. Rób jak wolisz, wpisujesz w google bitcoin wallet i masz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Albo chociażby tutaj są polecane https://www.bitcoin.com/choose-your-wallet