Aktywne Wpisy

magdalena-gaska +115
Nauczyłam dziecko szczekać na psy jak te na niego szczekają żeby się nie bał kundli, tak wiem głupie ale działa xd ostatnio jakaś właścicielka kundla się spłakała, że dziecko jej psa denerwuje
Ja uważam, że skoro kundel może mi szczekać na dziecko to dziecko też może szczekac.
Kto ma rację?
#psiarze
Ja uważam, że skoro kundel może mi szczekać na dziecko to dziecko też może szczekac.
Kto ma rację?
#psiarze

źródło: temp_file4905699570349598946
Pobierz

Dodatkowe pytanie: czy ktokolwiek widział jakieś oferty pracy w F# w Polsce? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie to, żebym chciał gdzieś startować, ale bardziej zobaczyć w jakich profilach aplikacji F# się sprawdza.
Też pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.amazon.com/Real-World-Functional-Programming-Tomas-Petricek/dp/1933988924 ?
Ponoć bardzo dobra, ja mam ją w kolejcę
@asunez Zależy o jakim mieście w Polsce mówisz, czy tez chodzi Ci o wszystkie?
Wiem, że mBank w wawie coś klepie w F#, Credit Suisse we wrocławiu ma też podobno duży team F#'owy.
W Gdańsku IHS Markit trochę klepie w F#. W Powel coś robili w F#, ale chyba ostatecznie przepisali to z powrotem na C# (╯︵╰,).
@CoconutPirate: Po opiniach na amazonie książka wygląda całkiem ciekawie, na pewno obczaję dokładniej - tym bardziej, że wygląda na odpowiedź dokładnie na moje pytanie. Co do drugiej części - niestety spodziewałem się takiej odpowiedzi, szkoda trochę że w Polsce jak w lesie i tylko Scala, Scala, Scala...
@negrep: Pytałem generalnie, ale dzięki za wyróżnienie per miasto. Jeśli mogę spytać, skąd
Rozmawiam ze znajomymi, przeglądam czasem Twittera, sam też u siebie coś piszę, więc tam jakieś rozeznanie mam (nikłe, bo nikłe, ale mam ( ͡° ʖ̯ ͡°)).
Jeszcze co do
Często firmy część swoich testów decydują się napisać/przepisać w F# (unit, random, property-based, automatyczne)