A propos całej dyskusji o segwit i wielkości bloku... Czy ja dobrze liczę, że gdyby blok miał 2MB, to dysk 1TB starczyłby jeszcze na ponad 8 lat? To chyba całkiem sporo czasu, prawda? A za 8 lat cena dysku 1TB też pewnie mocno spadnie... @pawlo74, chciałbym znać Twoją opinię. :) #bitcoin
fanatyk ethereum classic prymitywnie atakujący ethereum, np. porównujesz vitalika do stalina i wyzywasz wszystkich od lemingów masz być z czego dumnym. Normalny człowiek jest dumny ze swoich osiągnięć, ty jesteś dumny z tego, że za mazanie ścian gównem zostałeś wyrzucony
a to że byłeś fanatykiem etc tłumaczy niechęć do ethereum xD
"Buterin and you guys are traitors, we as a bitcoin community we used to trust
@megaloxantha: ja mam prawo decydować o sobie a ty chcesz abym był zakładnikiem takich jak ty i buterin. Jesteś nienormalny jeżeli wydaje ci się, że uda się to wam. Budujesz co gorszego niż mamy teraz.
@megaloxantha: zagłosuję pieniędzmi i do końca moich dni będę wszystkim mówił czym jest ten projekt i jacy ludzie są z nim związani. Pamiętaj, że nas jest więcej. Przypomnij sobie wszystkie rewolucje z historii. Szaraki zawsze wygrywają nad elitami. Poza tym efekt bitcoina jest nie do pokonania. Nie spocznę nigdy pamiętaj, że jestem fanatykiem, nie da się z takimi wygrać. Możecie ściągnąć całe City i Wall Street razem wzięte a i tak
a tamte to brata nie moje ja nie mam nic bo straciłem na dźwigni kiedyś.
przecież sam wrzuciłeś w poniedziałek wielkanocny posta gdzie chwaliłeś się że poszła duża transakcja za darmo, potem się przyznałeś że tyle masz... wtedy 52.cośtam A wczoraj sam mi napisałeś że dokupujesz xD więc pewnie 53.1 btc czy coś jeszcze kiedyś podczas wzrostów z ~$500 do $1000 pisałeś, że ci ludzie nie wierzą, że w ciągu
przecież sam wrzuciłeś w poniedziałek wielkanocny posta gdzie chwaliłeś się że poszła duża transakcja za darmo
@megaloxantha: tak to była próba sieci bo brat wystraszył się, że gdyby chciał wysłać to opłata byłaby duża. 53 myślisz, że taki fanatyk miałby tylko tyle? Ja może nie jestem 15k ale nie narzekam a zacząłem w czasach kiedy za tygodniówkę kupowałem 2. Gdyby to był mój adres to do tej pory miałbym co najmniej
żyjesz za darmo? a bitcoin za $250 był dość krótko
@megaloxantha: lepiej niż darmo bo ludzie płacą mi za mieszkanie plus jeszcze coś zostaje. To prawda nie długo był taki tani ale jednak był. Newet sprzrdałem jedno auto żeby kupić więcej, miałem warsztat samochodowy wtedy.
wtf? no taki jest stan faktyczny.
Taki jest stan faktyczny, że nie pokonacie kryptopanków, a ci kolesie od was to nieudaczniki. Fakt coś potrafią, raz nawet
Chłopaki co do spilit BTC vs BTC(Segwit) to ja jestem za bo jeśli BTC(UASF) będzie altem to przynajmiej będę miał alta do używania. Po co mam kupowć ETH gdzie wiem ze Vitalik moze mi na pysk rzucić swoje udziały tak samo jak ten miliarder. Dystrybucja w BTC jest najlepsza
@megaloxantha: Nie wiem, po co z nim dyskutujesz. Jeśli na kogoś nie działają fakty, to ignorujesz. Jeśli ktoś do tego dużo krzyczy, to #czarnolisto.
@BishKopt: Tak, z punktu widzenia technicznego, to 2 MB nie jest dużo, a nawet 8 MB nie jest dziś za wiele. Za to 3 transakcje na sekundę, to kilkaset tysięcy średnio aktywnych użytkowników sieci. Tak, jest nas dziś WIELOKROTNIE mniej, niż odwiedzających strony WWW polskich
@pawlo74, chciałbym znać Twoją opinię. :)
#bitcoin
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
"-70 comment karma"
xD
fanatyk ethereum classic prymitywnie atakujący ethereum, np. porównujesz vitalika do stalina i wyzywasz wszystkich od lemingów
masz być z czego dumnym. Normalny człowiek jest dumny ze swoich osiągnięć, ty jesteś dumny z tego, że za mazanie ścian gównem zostałeś wyrzucony
a to że byłeś fanatykiem etc tłumaczy niechęć do ethereum xD
"Buterin and you guys are traitors, we as a bitcoin community we used to trust
Ja mam prawo wyboru i korzystam z niego.
i co niby zrobisz ethereum?
Poza tym efekt bitcoina jest nie do pokonania. Nie spocznę nigdy pamiętaj, że jestem fanatykiem, nie da się z takimi wygrać. Możecie ściągnąć całe City i Wall Street razem wzięte a i tak
Czyli po prostu nie kupisz ethereum za te swoje 53 btc?
W jaki niby sposób to zaszkodzi ethereum?
Zwłaszcza, że każda nowa osoba wypycha poprzednią (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@megaloxantha: w Trezorze możesz tworzyć nieskończoną liczbę kont a tamte to brata nie moje ja nie mam nic bo straciłem na dźwigni kiedyś.
@megaloxantha: do końca życia będę wydawał kasę na BTC w ten sposób budował jego siłę.
@megaloxantha: marzenia, tak sobie tłumacz (
przecież sam wrzuciłeś w poniedziałek wielkanocny posta gdzie chwaliłeś się że poszła duża transakcja za darmo, potem się przyznałeś że tyle masz... wtedy 52.cośtam
A wczoraj sam mi napisałeś że dokupujesz xD więc pewnie 53.1 btc czy coś
jeszcze kiedyś podczas wzrostów z ~$500 do $1000 pisałeś, że ci ludzie nie wierzą, że w ciągu
@megaloxantha: tak to była próba sieci bo brat wystraszył się, że gdyby chciał wysłać to opłata byłaby duża. 53 myślisz, że taki fanatyk miałby tylko tyle? Ja może nie jestem 15k ale nie narzekam a zacząłem w czasach kiedy za tygodniówkę kupowałem 2. Gdyby to był mój adres to do tej pory miałbym co najmniej
żyjesz za darmo? a bitcoin za $250 był dość krótko
ta historia z nieposiadaniem bitcoina to coś co wymyśliłeś chyba dzisiaj, tylko nie wiem po co
wtf? no taki jest stan faktyczny.
@megaloxantha: lepiej niż darmo bo ludzie płacą mi za mieszkanie plus jeszcze coś zostaje.
To prawda nie długo był taki tani ale jednak był. Newet sprzrdałem jedno auto żeby kupić więcej, miałem warsztat samochodowy wtedy.
Taki jest stan faktyczny, że nie pokonacie kryptopanków, a ci kolesie od was to nieudaczniki. Fakt coś potrafią, raz nawet
@megaloxantha: @pawlo74:
Chłopaki co do spilit BTC vs BTC(Segwit) to ja jestem za bo jeśli BTC(UASF) będzie altem to przynajmiej będę miał alta do używania.
Po co mam kupowć ETH gdzie wiem ze Vitalik moze mi na pysk rzucić swoje udziały tak samo jak ten miliarder. Dystrybucja w BTC jest najlepsza
@BishKopt: Tak, z punktu widzenia technicznego, to 2 MB nie jest dużo, a nawet 8 MB nie jest dziś za wiele. Za to 3 transakcje na sekundę, to kilkaset tysięcy średnio aktywnych użytkowników sieci. Tak, jest nas dziś WIELOKROTNIE mniej, niż odwiedzających strony WWW polskich