Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #amd #intel

Black robi test AMD Ryzen 1600 vs Intel i5 6600K + RX 580 w grach. Odrobinę się zawiodłem. Jak lubię i cenie Blacka to powinien jednak wspomnieć, że tak relatywne słabe GPU będzie ograniczać CPU i nie można wyników z rx 580 przekładać na całą wydajność AMD Ryzen 1600 vs Intel i5 6600K. Fajnie, że test na przystępnym cenowo GPU, ale jednak minuta wyjaśnienia by go nie zbawiła aby to rzeczowo wyjaśnić odbiorcy. Lekko mnie to zaskoczyło bo Black jest generalnie solidny i zawsze zwracał uwagę na detale.

P.S Obstawiałem, że Ryzen z gpu od amd nie co lepiej wypadnie, choć źle nie jest.
Variv - #pcmasterrace #AMD #intel 

Black robi test AMD Ryzen 1600 vs Intel i5 6600...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale z drugiej strony te procesory, będą parowane w większości przypadków z takimi kartami.

@Arkatch: Zgoda i dlatego fajnie, że jest taki praktyczny test. Jednak jako tester Black (szczególnie tak doświadczony) powinien wyjaśnić widzowi, że wąskim gardłem w tym zestawie i testach jest GPU (w większości gier ) i nie są one miarodajne dla szybszych GPU. Miał minutę aby wyjaśnić kwestię pamięci RAM, a o tym nie wspomniał. Dla mnie
  • Odpowiedz
@Variv: A chyba, że tak. Tak samo jak niektóre redakcje (nie będę ich teraz wymieniał ( ͡° ͜ʖ ͡°)) powinny wspomnieć, że gry fps w ich testach to tylko mała część rozgrywki.
  • Odpowiedz
A chyba, że tak. Tak samo jak niektóre redakcje (nie będę ich teraz wymieniał ( ͡° ͜ʖ ͡°)) powinny wspomnieć, że gry fps w ich testach to tylko mała część rozgrywki.

@Arkatch: FPS w niektórych redakcjach zazwyczaj i tak trzymają proporcje. Więc jest to mniejszy problem niż sytuacji w której fps się zmieni nieproporcjonalnie na jednym cpu w stosunku do drugiego cpu po zmienia GPU na
  • Odpowiedz
@DRENI2: Przecież wszystko jasno napisałem. Powinien poświęcić minute aby rozjaśnić kwestie ograniczania CPU przez GPU i tyle. Test sam w sobie jest fajny.
  • Odpowiedz
@towbie: Jeśli chcemy sprawdzić wydajności CPU to należy go testować na najmocniejszym GPU. A dodatkowo żeby jeszcze wyeliminować wpływ GPU niektórzy testerzy zmniejszają rozdzielczość i detale. Test black to po prostu praktyczny test zestawu cpu + rx580 a nie test cpu jako taki i powinien to zaznaczyć o czym pisałem wcześniej. .
  • Odpowiedz