Wpis z mikrobloga

Dlaczego do pizzy w pl oferowane są np keczup albo czonsnkowy sos a w stolicy pizzy - Italii tylko oliwa z oliwek a za keczup wprdol od kucharza? Czy wy używacie keczupów, czonsków? A może oliwy? #gotujzwykopem #kiciochpyta
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 1
@RodowitySloik jeśli pizza z sieciowki to tylko keczup aby zjeść i zapomnieć. Jeśli pizza z jakiegoś dobrego miejsca np. Piekielny kupiec z Wrocławia to tylko oliwa.
  • Odpowiedz
@RodowitySloik: Oliwy czasami ale takiej z rozmoczoną cebulą i czosnkiem, warzywami. No ale tak to do pizzy z pizzeri bym nigdy nie zrobiła bo ona się do tego nie nadaje. Poza tym no normalnie jak do makaronu albo sałatki xD
  • Odpowiedz
@RodowitySloik: Bo taka typowa pizza na dowóz nie ma nic wspólnego smakowo z włoską pizzą.
Jak masz pizzę na cienkim, niegumowatym cieście, z sosem pomidorowym, mozarellą i podstawowymi dodatkami, to zwyczajnie nic innego, niż oliwa, by nie pasowało. Inna sprawa, że mają na tyle intensywny smak, że nawet by się nie chciało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A w typowej z dostawy masz dużo ciasta, które same
  • Odpowiedz
@RodowitySloik:

Dlaczego do pizzy w pl oferowane są np keczup albo czonsnkowy sos a w stolicy pizzy - Italii tylko oliwa z oliwek a za keczup wprdol od kucharza?


Bo jedzenie jest 'regionalizowane' po to aby trafiło w jak największy target, my Polacy lubimy w--------ć tłusto to i mamy pizze jakie mamy, jakoś amerykanów nikt się nie pyta czemu do wszystkiego w---------ą bekon albo 5 rodzajów mięs czy serów, nie
  • Odpowiedz