Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +260
John McAfee
- Pracował nad misjami Apollo
- Zabił swojego ojca
- Założył oprogramowanie McAfee
- Forbes top 100
- Pracował nad misjami Apollo
- Zabił swojego ojca
- Założył oprogramowanie McAfee
- Forbes top 100
BozenaMal +84
Developer powiedział że będzie mieszkanie z ogródkiem to będzie mieszkanie z ogródkiem. Jakieś pomysły jak zagospodarować to miejsce? XD
#heheszki #humorobrazkowy #nieruchomosci
#heheszki #humorobrazkowy #nieruchomosci
@wersacze: What?
Dane:
- BMW jadące pasem wewnętrzym ronda 2 pasmowego
- Ty, wjeżdzający na rondo z zamiarem wjechania na pas zewnętrzny
Rozwiązanie problemu 1 - wjazd
A wracając do Twojego problemu: z ronda zjeżdżamy tylko zewnętrznym pasem, każdy, kto robi inaczej (w Twoim wypadku BMW) robi to źle.
To chyba nie jest jego problem( ͡° ͜ʖ ͡°)
że co?! to jest zależne od ronda - są różne
A wracając do Twojego problemu: z ronda zjeżdżamy tylko zewnętrznym pasem, każdy, kto robi inaczej (w Twoim wypadku BMW) robi to źle.
nieprawda, pierwszy z brzegu przykład:
https://www.google.pl/maps/@51.1757676,16.1710435,3a,75y,305.82h,52.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1s1eGXfZ5Mic2S_ZxpxKzf2Q!2e0!7i13312!8i6656
ja bym wręcz powiedział, że ronda turbinowe (takie, jak wkleił @kjerwa) są chyba nawet popularniejsze, niż "zwykłe". natomiast jeśli chodzi o te zwykłe, to również możesz zjechać z wewnętrznego pasa, tylko musisz ustąpić tym jadącym po zewnętrznym
Ustępujesz wszystkim poruszającym się po rondzie. W twoim przypadku tym jadącym po zewnętrznym i zmieniającym pas z wewnętrznego na zewnętrzny na wysokości twojego
Masz jakieś argumenty merytoryczne, poparte odpowiednimi paragrafami? A może stwierdzenie "bzdura" to wszystko na co cię stać?
Jeżeli BMW sygnalizował zmianę pasa nim on wjechał na rondo. To on nie miał prawa wjechać na to rondo.
@kjerwa: Jeżeli jestem na drodze głównej dwupasmowej, to ty, jako kierowca na jezdni podporządkowanej, chcący jechać w tym samym kierunku co ja, musisz liczyć się z faktem, że mogę zacząć zmieniać pas w każdej chwili, również na wysokości ulicy, z której wyjeżdżasz, a winnym kolizji będziesz tylko i wyłącznie ty. Nie polecam wyjeżdżać z podporządkowanych sugerując się kierunkowskazami, bo notorycznie zdarza się, że ktoś