Aktywne Wpisy
pastarri +50
Mój sąsiad pali na balkonie, dym wlatuje przez moje otwarte okna do pomieszczeń w moim mieszkaniu. Nie da się zostawić okna otwartego, bo zaraz czuć dym. Non stop siedzi na balkonie i pali - dziennie spokojnie mu schodzi paczka fajek jeśli nie więcej.
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie

Ibiryd +674
Kilka dni na X i chłop spotkania z posłami urządza. To się nazywa skuteczność - nawet PSL takiej nie ma.
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
źródło: IMG_7160
Pobierz

Obecnie do zastosowań domowych i związanych z pracą starczyła mi obecna konfiguracja:
Gigabyte EP41-UD3L z
Intel Core 2 Due E8400
4GB RAM DDR2 800 Mhz
GeForce 9800GT 1GB
system postawiony na SSD
Z racji tego, że coraz więcej działam w Photoshopie i Lightroomie - działa to zaskakująco OK, ale czasem przydałoby się odrobinę więcej wydajności ? zastanawiam się, czy wygospodarować z budżetu domowego na nowego PCta, czy po prostu
po taniości wsadzić jakiegoś Xeona na podstawkę 775, dołożyć 4 GB RAMu ( płyta obsługuje max 8 ) i ew. wydajniejszej grafiki.
Właściwie zależy mi tylko na płynnej pracy w PS. #kiciochpyta #pytanie
Budżet na nowego kompa to pewnie byłoby coś pomiędzy 1 a 2k. Ale niechętnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Ramox: nas pytasz? tak, przydało by się odrobinę więcej wydajności.
Komentarz usunięty przez autora
Do 2k bez GPU to możesz mieć ryzena z 16gb ramu.
@AnonimowyWykopowicz: Zastanawiam się bo zależy mi tylko na programach wyżej wymienionych. Ale wnioskuję z Twojego komentarza, że raczej inwestowanie w wiekową jednostkę mija się z celem.
@zapoznalem: Zbadam temat, szukać na Ali ?
@Christophy: No to wtedy to bym już chyba odleciał :)
Polecam dobrać jakies słabsze podzespoły z możliwością rozbudowy w przyszłości. To ma największy sens
zwego czasu jakiś xeon był całkiem niezły (nie pamiętam symbolu... 3440?) i on razem z dodatkowym ramem na penwo coś by zdziałął. nowy komp to duży wydatek, nie wiem czy jest sens jeśli póki co obecny komp nie jest dla Ciebie uciążliwy, a jedynie spowalnia lekko pracę. ssd to
Dzięki !
@zolwixx: Wiesz, jak przelewam bezpośrednio z głowy to czasem dziwne rzeczy mi wskakują. Jak ten znak zapytania. Procedury backupowe i praca na SSD - potem do archiwum są mi znane.
W każdym razie znalazłem to czego szukałem. :)
http://ark.intel.com/products/33083
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Xeon_microprocessors
edit: OK, doczytałem aukcje u chińczyka :)
Obecnie praca nie jest