Aktywne Wpisy

ComFort +7
#motoryzacja #samochody #prawojazdy
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Czy odwracasz głowę żeby sprawdzić martwy punkt?
- tak 73.6% (606)
- nie 26.4% (217)

eastbors +4
źródło: temp_file1156526898546053533
Pobierz

![[ANG] Człowiek, który zniszczył Google](https://wykop.pl/cdn/c3397993/cb97f34ca814c6e2e98c40b95cad2bbb5581ab66b94fc69a72400e002a664eb1,q70.png)

Należy zamontować w Polsce system automatycznego odczytu tablic w samochodach policyjnych, można też postawić parę takich odczytujących tablice fotoradarów przy głównych drogach.
Od lat system stosowany np. Wielkiej Brytanii i wielu innych krajach. Podczas jazdy system w aucie policyjnym odczytuje automatycznie tablice samochodów jadących w zasięgu radiowozu, gdy wykryje np. brak ubezpieczenia, brak przeglądu czy samochód kradziony lub poszukiwany to w samochodzie policyjnym od razu pojawia się informacja, i policja zatrzymuje auto. Mam nadzieję, że #policja i #polityka się tym zajmą i wprowadzą to w Polsce- poprawi to bezpieczeństwo i zmniejszy obciążenie niepłaceniem OC wśród kierowców oraz ułatwi życie policji.
Więcej tutaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_number_plate_recognition
#policja #samochody #polska #motoryzacja #technologia #ciekawostki #pis #kukiz #ubezpieczenia #nauka #prawo #technika #swiat #informatyka #programowanie #komputery #europa #skandynawia
źródło: comment_FWjevPZbyByHb29vF2RGSoUIFYVkBT3S.jpg
Pobierzźródło: comment_sHIUuvu81BJW8dVT3ryBw4Om0xZEpzkM.jpg
Pobierz