Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę, i fajnie by było gdyby wykopalisko się samo odświeżało - jak na Twitterze czy gdzie tam, nowe znaleziska by się pojawiały na górze a reszta spadała na dół. Teraz jak mi się nudzi, to muszę co chwila odświeżać. Wiem, jestem leniwy. Dobrze że chociaż od Wykopu 3 nagłówek zmienia się jak dostaniemy powiadomienie (np. (2) - Wykop.pl), wtedy zapala się karta w przeglądarce, jeśli mamy przypiętą.

#firstworldproblems #webmaster
  • 4
@anonim1133: Ta, infrastruktura nie pozwala ale takie wielkie portale jak FB albo Twitter jakoś to mają i działają. Ja wiem, oni mają serwerownie wielkości jednej dzielnicy, ale widywałem też takie coś na mniejszych portalach. Nie znam się na webmasterowaniu itp. ale wątpię żeby były do tego jakieś wielkie ograniczenia techniczne. Jakiś specjalista potwierdzi/zdementuje moje przypuszczenia?

Jak ktoś napisze dodatek - było by fajnie. Kto się czymś takim zajmuje? Ty chyba też
@Writer: Nie ja dodatków nie tworzę, średnio mnie to rajcuje. Głównie gac3k, kamdz i kasper93, ale nie tylko oni(nawet fanf raz stworzył prosty dodatek;O ).

Wiesz takie ciągłe odpytywanie serwerów na pewno zużywało by sporo zasobów. Ale mogli by to dać tylko bordowym, albo możliwość włączenia w panelu, tylko dla wtajemniczonych. Wtedy by nawet tego nie poczuli pewnie. Ale ja się nie znam.