Wpis z mikrobloga

@fajazdrowia: Nie mniejszy, tylko szerszy i grubszy, ale za to płytszy. Ciekawe czy w komplecie przy zakupie dają piłkę do cięcia karty graficznej ( )
Poza tym kto normalny postawi w salonie skrzynkę na pomidory, bo tak to wygląda. Nie wspomnę, że sama ta skrzynka kosztuje tyle co PS4, a co najważniejsze żadnej nadgry (czyt. exa z PS4) na tym czymś nie odpalisz.
Śnij dalej. Może
Wazne ze odpalisz na tym exa z pc ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@dob3k: Nie. To jest kompletnie nieważne, przynajmniej dla mnie. Na PC nie ma ani jednego exa, który mółby mnie zainteresować.

Te kilka wartych uwagi exow z ps4/ps3 jest juz na ps now

I co, ograłeś już? ( ͡ ͜ʖ ͡)

Nawet gdybyś mógł, to jako pcmaterace ponad wszystko cenisz grafikę
@G_Addams: Zatwardzialy przeciwnik pc xD
I na mirko tez piszesz ze swojego ps4? Gratuluje samozaparcia. xDDD
Nie widze sensu w playstation odkad ubili studio Liverpool i jedyna warta mojej uwagi serie razem z nią. Jak wydadza remaster (Omega) to moze kupie jakies ps do kolekcji, ale jak narazie mam jeszcze sporo biblioteki pc do nadrobienia.
Zatwardzialy przeciwnik pc xD

I na mirko tez piszesz ze swojego ps4? Gratuluje samozaparcia. xDDD

@dob3k: Nie przeciwnik PC, tylko zwolennik grania na PS4 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W domu mam też PC i trzy laptopy Della. Z jednego z nich właśnie piszę, bo do internetów są niezastąpione.
@G_Addams: eh #!$%@? chłopie. Mam PSpro (zastąpił drewno4), miałem xbone. Jeśli chodzi o konsole sony to mam wszystkie od 1 do 4pro. Te kilka EX na ps4 nie sprawia, że chce się w nie grać, bo #!$%@? 30fps to katorga, a nawet na pspro nie potrafili 60fps fhd ogarnąć w u4. To odpycha od grania. Skutecznie.
To ja na swoim wooden pc przy ultra w 1440p nie schodzę poniżej 60fps nigdy
ja mam w domu 6 konsol i nie #!$%@? po tagu #konsole jakie to gowno grac na nich

@dob3k: Nie dziwne. Gdybyś uważał, że to guano, to nie kupiłbyś sześciu.

Po prostu konsole są dla biednych graczy, a PC dla tych przy kasie.

@kamillus: To się w końcu zastanów. Bo twoi plemienni bracia spod tagu pcmaterace uważają, że granie na PS jest drogie, bo gry drogie i PS+ panie płatny.
@G_Addams: a twoja stara ciągnie czarne drągi, bo wiadomo, że niektóre Polki tak robią? :D Przecież to jedno community. Polki.

Ja się nie zgadzam, że pcmasterrace to jakiś kmiot co kradnie z piratebaya czy też gimbus z drewnem za 2k. Ten drugi to przynajmniej pcrace, ale masterrace to osoby, które maja topowe sprzęty. Jedyny fun to udowadnianie, że za grosze da się zbudować peceta mocniejszego niż wooden konsolki.
Trzeba pamiętać, że
W Europie po prostu do biedaków - na przykład takich januszy w Polsce, dla których zakup peceta to kilka miesięcy odkładania pensji więc biorą jakąś gównokonsolkę i to jeszcze pewnie na raty lol.

@kamillus: Sytuacja ma się zgoła odmiennie. To na PC grają biedniejsi, których stara musi brać chwilówkę, żeby synkowi komputra kupić, bo komputra trza mieć, bo wszkole bez komputra ani rusz, nawet przyry nie odrobisz i Sebek bez wykształcenia
Biedota to tam na PC gra sobie co najwyżej w tibię i minecrafta. One to rzeczywiście by nawet na konsolach dały radę działać. Takiej biedoty nigdy do PCMR nie zaliczano. No i mylisz się - teraz każdy janusz bierze konsolę na raty. Potem #!$%@? bzdury, że na PC to trzeba się #!$%@?ć nie wiadomo ile,bo swoim małym rozumkiem tego nie ogarnia.

ubisoft to gówno, a nie developer - mogą się zajmować gównokonsolkami,
@G_Addams: Kupilem je zanim zlozylem pc. Poza tym czesc z nich to konsole przenosne. Z jednym punktem tego co napisal @kamillus sie zgadzam - ciezko jest wrocic do tej niewyraznej grafiki i skaczacego frameratu. Dlatego robie to tylko gdy trafie na jakis wartosciowy ex a niestety ich coraz mniej na konsole.
Co do dalszej czesci to pc jest elastyczny. Moze byc tanszy od konsoli a moze byc duzo drozszy. Zaleznie od
@dob3k: nie no konsole będą istnieć, ale jako sprzęt dla murzyńskiej/latynoskiej biedoty i januszów. Taki prosty i tani substytut. Na kasę w PC - wystarczy spojrzeć na takiego PUBG. Ile zarobili w trakcie gdy gra jest w EA? 30M$?
@dob3k: #!$%@? srogo, żeby takie osiągi mieć to musiałbym pudło w cenie tego lapka złożyć, żeby wycisnąć 50fps to potrzeba 5ghz i 8gb vramu, ja mam stabilne 20-40fps co jest mistrzostwem jak na lapka
@fajazdrowia: no tak nie do końca ;)
Ogólnie fakt, że hackintoshe ssą, ale jak ktoś ma zajawkę na konkretny tytuł, który jest exclusive, a sam mac nie wyrabia to jest to jakieś rozwiązanie. Bo jednak granie w marnych 50fps to trochę jak chlastanie się po oczach przeterminowanym boczkiem. :P
Ale ogólnie jestem ciekaw jak będą wyglądać nowe wersje mac pro. Mam nadzieję, że odejdą od tego pomysłu popielniczek i da się
@kamillus: tzn 50fps na symulatorze jest realne jak masz najdroższego intela, to lata na jednym rdzeniu, zupełnie inaczej działa symulacja od gry, sama podstawka przerabia na raz 700tys lini kodu, to nie ma nic wspólnego z grami, na topowym pc z podwójnym 1080gt dojdzie ci kilka fps