Aktywne Wpisy

mr_InCogito +202
Na wykopie ostatnio taki wylew, że się odechciewa tu wchodzić.
W ciągu ostatnich 2 tygodni liżą się po jajach następujące grupy: 1) detektywi „ruskich onuc” (w tym podgrupa linczująca dzikiego trenera), 2) antypsiarze, dla których każdy pies, którego widzą stanowi maszynę do zabijania, dlatego należy je zlikwidować (najlepiej wraz z właścicielami), 3) lewackie wysrywy wrzucające na PiS i prezydenta, 4) ból d--y na temat kanału zero i stanowskiego i doszukiwanie się w
W ciągu ostatnich 2 tygodni liżą się po jajach następujące grupy: 1) detektywi „ruskich onuc” (w tym podgrupa linczująca dzikiego trenera), 2) antypsiarze, dla których każdy pies, którego widzą stanowi maszynę do zabijania, dlatego należy je zlikwidować (najlepiej wraz z właścicielami), 3) lewackie wysrywy wrzucające na PiS i prezydenta, 4) ból d--y na temat kanału zero i stanowskiego i doszukiwanie się w

Za każdym razem pod tym memem musi się trafić jakiś cieć który wyskakuję z minimalną w tamtych latach, sęk w tym że w tamtych latach, czyli jak wchodziła strefa dobrych cen ok. 2006 to prawie nikt nie zarabiał minimalnej, to nie dzisiejsze czasy że jedna trzecia dyma na minimalnej, ewentualnie +200 zł. Minimalną w tamtych latach zarabiało ok. 7% społeczeństwa więc bez porównania.
Starajcie się zawsze porównywać do średniaków, albo wyżej, nie
Starajcie się zawsze porównywać do średniaków, albo wyżej, nie
źródło: 611daa53b2c66a5ae9462c678ac6b474049ccb59a94a3126e3510bc5a3b9e382
Pobierz

#esp32 #esp8266 #mikrokontrolery #elektronika
źródło: comment_QDGSlq658XyrzIrTOTvfWdd9WYLt3iyE.jpg
PobierzProgramowanie przez UARTa. W zasadzie poszło od kopa - po instalacji Arduino zgodnie z https://github.com/espressif/arduino-esp32 .
Najwięcej zabawy z numerami wyjść :-/ Chcę znaleźć SPI i mam kurde 3 różne i nie wiem jak podłączyć. Podłączyłem do pierwszego z brzegu i zonk - coredump po konsoli widzę, googluję no i okazuje się, że pierwszy SPI jest używany do
Minus jest taki że dużo roboty z tym jak na tak niezbyt rozbudowane środowisko - trzeba ściągnąć toolchain z zipa
Ja się bawiłem kiedyś w lua, odpaliłem sobie serwer, ds18b20, sht11, kartę sd, lcd hd44780 na i2c i jeszcze kilka innych rzeczy. Macie może jakiś fajny poradnik jak skonfigurować środowisko w pythonie na ESP8266? Próbowałem jakoś kilka miesięcy temu i utknąłem...
A do rzeczy skomplikowanych i poważniejszych na pewno trzeba IDF użyć. Nie próbowałem, ale chyba warto będzie coś koło tego pogrzebać bo ESP32 wygląda na potężną maszynkę :)
Może ktoś zrobił jakąś wirtualkę z tą całą konfiguracją, żeby nie trzeba było ryć