#arduino #esp8266 #domoticz Czy apka pro domoticza daje dużo więcej? Nie podobają mi się jej funckjonalności. Na ekranie głównym nie mogę zobaczyć logu temperatury tylko muszę wchodzić w czujniki. Tak samo nie da się sprawdzić jaka była temperatura danej godziny, tylko mniej więcej bo znacznik jej nie wyświetla no i jak mam na jednym wykresie temperature i wilgotność to są strasznie rozjechane te wartości (wilgotność jest bardoz wysoko na wykresie, a temperatury nisko). Czy pro coś zmienia w tym zakresie? Bo widziałem, że są widgety i jakieś zaawansowane funkcje. Czy jest jakiś sytem na tyle prosty ze nie trzeba jakoś dużo programować, łatwo można postawić na RPi i będzie działał jak domoticz tylko z lepszym interfacem? Widziałem ze openhab ma fajny interface. na razie mam tylko 1 temperaturę i 1 przekaźnik, ale niedługo się przeprowadzam i tam chcę założyć więcej elementów sterujących więc chciałbym żeby to jakoś działało plus dobrze by było jakby można było kopiować w prosty sposób interface na więcej urządzeń, tak aby każdy domownik mógł sterować całym systemem.
@azer: o to wygląda prosto i dość zachęcająco. nie wiedziałem, że można jakieś nakładki na domoticza zakładać. myślałem, że trzeba kombinowac z całkowicie nowymi systemami. @houk: to wygląda trochę skomplikowanie
@daczka92: w imperihome mozesz sobie stworzyć dashboard ustawić go jako domyślny ekran główny i samodzielnie przypisać co na nim ma być. Możesz też grupować wiele czujników w jeden obiekt tak by np było info o otwartym oknie a dopiero wchodząc w detale widzisz które okno konkretnie jest otwarte. itp gadżety.
@daczka92: ten framb0ise szału nie robi. Taki widok na tablet, nic więcej. Do przeglądania dokładnego wykresów możesz przetestować wysyłanie danych do grafany i tam potem przeglądać. Ale aby scalić potem wykresy z przyciskami i innymi to już rzeźba duża.
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17 Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu. Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
No i po co jej to? Fajna, zgrabna, wyksztalcona dziewczyna ale musi sobie cos oszpecic bo inaczej sie udusi. Zeby to chociaz sexy bylo troche czy cos. Tak wiem kazdy robi ze swoim ciałem co chce. #tatuaze #instagram #tinder #pytanie
Czy apka pro domoticza daje dużo więcej? Nie podobają mi się jej funckjonalności. Na ekranie głównym nie mogę zobaczyć logu temperatury tylko muszę wchodzić w czujniki. Tak samo nie da się sprawdzić jaka była temperatura danej godziny, tylko mniej więcej bo znacznik jej nie wyświetla no i jak mam na jednym wykresie temperature i wilgotność to są strasznie rozjechane te wartości (wilgotność jest bardoz wysoko na wykresie, a temperatury nisko).
Czy pro coś zmienia w tym zakresie? Bo widziałem, że są widgety i jakieś zaawansowane funkcje.
Czy jest jakiś sytem na tyle prosty ze nie trzeba jakoś dużo programować, łatwo można postawić na RPi i będzie działał jak domoticz tylko z lepszym interfacem?
Widziałem ze openhab ma fajny interface. na razie mam tylko 1 temperaturę i 1 przekaźnik, ale niedługo się przeprowadzam i tam chcę założyć więcej elementów sterujących więc chciałbym żeby to jakoś działało plus dobrze by było jakby można było kopiować w prosty sposób interface na więcej urządzeń, tak aby każdy domownik mógł sterować całym systemem.
http://domoticz.com/wiki/ImperiHome
@houk: to wygląda trochę skomplikowanie