Wpis z mikrobloga

Jest jakaś aplikacja przejrzysta na desktop do diety. Baza produktów obejmująca tesco / biedronkę / lidl.
Kiedyś potreningu.pl było czytelne, ale aktualnie jest lipa.
Wymagania: zapisanie szablonu moich posiłków, na jednej stronie widoczny jest cały dzień i to co jadłem, podział na posiłki i dni, na dole podsumowanie makro, kalendarz zawierający podsumowania konkretnych dni a po kliknięciu pokazuje szczegóły.

BEZ: formy społecznościowej, że każdy posiłek to wpis na blogu, like, znajomi, automatycznego wyliczania zapotrzebowania.

Miłym dodatkiem bedzie do tego apka na androida, jak zdarzy mi się zjeść na mieście i nie zapisać w notatkach
Ewentualnie jakąś bazę którą można podpiąć do excela
#mikrokoksy #dieta
  • 9
@helmutkoll: wolę notować na kompie. Mały ekran, grube palcuchy i mały obszar roboczy. Od biedy mógłbym, jakbym potem mógł przejrzeć podsumowanie na kompie a tylko z telefonu dodać posiłki
@LordOfTheBananas: nie wiem dlaczego, ale przy "aktywności biurowej" przez większość dnia i 3x ćwiczenia po 90min wylicza mi dziennie ~1600kcal.
Na https://tdeecalculator.net/ przy "moderate exercise" mam 3100kcal i jak obcinam 700kcal to 2400 wychodzi. Nie wiem skąd te 800kcal różnicy.
Na myfitnesspal chciałem 0.75kg/tydzień, z kalkulatorka tdee wychodzi 0.64kg/tydzień więc nie powinno się różnić aż tyle.