Wpis z mikrobloga

• 59
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pss8888: dla nich ten projekt to było gorące jajko podrzucone przez tą organizacje pro life czy jakąś tam,nie dziwota że chcieli ją jak najszybciej odrzucic czym wytroącili opozycji argument i szanse na imbe,a że pis coś obiecywał i złamał słowo?to przecież nie nowość
  • Odpowiedz
@pss8888:
Jakoś rzekomi demokraci i republikanie, mimo rzekomych różnic, robią to samo. Ciekawe dlaczego. Oczywiście, że się nie zmienił. Żyjemy w państwie postkomunistycznym, gdzie elyty III RP wolną ręką przeszły z PRLu. Nie dokonano pełnej lustracji, jak chociażby w byłym NRD, gdzie w 92 po prostu udostępniono archiwa Stasu każdemu obywatelowi. Tutaj smród się ciągnie.
Serio? Próbujesz bronić się latami 90 ubiegłego wieku? Pamiętam, że wtedy były bardzo dużo partii,
  • Odpowiedz
@NukeOps:

Świeżej krwi, z czystym i nieskażonym myśleniem brakuje

Problem w tym że z retoryką PiS-u to nikt nie jest czysty. Każdy jeśli jest doświadczony to żył w czasach PRL a jeśli jest zbyt młody to ma rodziców i dziadków którzy żyli w PRL. Każdy zawsze będzie zły w tej retoryce bo zawsze można jakąś łatkę przypiąć.

Z Solidarności tacy bojownicy o demokracje, iż pili wódkę i rozmawiali z czerwonymi
  • Odpowiedz
@pss8888: Co rozumiesz przez ich retorykę i brudzenie innych, jeśli mogę tak to nazwać? Nie neguje tego, że PRL wykształcił kadry. Pytanie co reprezentują te kadry. Najczęściej jest to beton, zbrojony w dodatku, który forsuje swoje. Zwyczaje comiesięczne rozdawnictwo połowy tysiąca to socjalizm, jak w mordę strzelił.
  • Odpowiedz
Po rzekomej transformacji ustrojowej, nie doszło do magicznego boomu na nowe opcje, nadal widzimy te same mordy

@NukeOps: Jaki rak xD Czyli co, raz na 8 lat chciałbyś, żeby odbywało się karmazynowe wesele i zabijano polityków, żeby mogli się nowi pojawić?
  • Odpowiedz
@zooshi: Chyba trochę nadinterpretujesz to zdanie. PRL był zły, cały czas nim straszą, a przez blisko 30 lat od jego upadku u władzy są nadal powiązani z tamtym systemem ludzie. Tylko teraz przekrzykują się, kto jest bardziej demokratyczny i wolnościowy. Można chyba oczekiwać zmiany elity przez taki okres czasu?
  • Odpowiedz
@zooshi: normalna wymiana tzw. elit. Może mam naiwne myślenie, ale te stare wygi powinny być jakimiś mentorami dla młodych, a potem zwyczajnie... ustąpić. Doskonale wiesz, że biedni nie są, zawsze znajdą sobie pracę. Ci starzy wyjadacze istnieją w parlamencie przez zasiedzenie i ze względu na wspaniałe warunki.
  • Odpowiedz
@zooshi: Nie w tym rzecz, gdzie jest ilu. W zdaniu do którego się odnosiłem i mnie osobiście chodzi o to, że nadal są. A w PO? Chociażby Boni, pierwszy który przychodzi mi na myśli. Na marszach obrony demokracji mogę wymienić jeszcze kilku z pamięci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz