Wpis z mikrobloga

A tak mieszkają (bardzo) bogaci Londyńczycy. Ładne kamienice otaczające prywatne ogrody i drogie fury zaparkowane na zewnątrz. Najmniejsze mieszkania w dzielnicach typu Kensington to wydatek minimum miliona funtów. Mieszkania w domach jak na zdjęciu to koszt nierzadko 10-15 milionów funtów. Skala cen nieruchomości w centrum Londynu jest nie do ogarnięcia...
#architektura #urbanistyka #londyn #uk
Budo - A tak mieszkają (bardzo) bogaci Londyńczycy. Ładne kamienice otaczające prywat...

źródło: comment_PIqQip2QUN84g2OTfMZuxqEcxEv8dg82.jpg

Pobierz
  • 22
@Budo: gdzie te drogie samochody bo widze tylko jedno cayene z 2016 a reszta warta moze z £1k, max £3/4k. Chcesz poogladac drogie samochody to wbij sie kiedys to Mayfair Car Park... tam na arabskich blachach fajne i drogie furki stoja..
@Budo: Jeszcze jedno...
Nie patrz na ceny domow gdy jedynymi nabywcami na rynku jest albo samorzad ktory chce ta nieruchomosc przerobic na dom socjalny, albo developer ktory chce go podzielic na dziesiec klitkopokoi i wynajac kazdy z osobna.
Bogaci w Londynie mieszkaja np tu https://www.google.co.uk/maps/@51.436251,-0.2192103,3a,75y,270.92h,87.06t/data=!3m7!1e1!3m5!1s4EbtG76tJYZn2f2xwAg3AQ!2e0!6s%2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3D4EbtG76tJYZn2f2xwAg3AQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D291.86517%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656
@piwniczak: To o czym piszesz to prawda, ale to są inne dzielnice. Jeśli chodzi o fury, to zrobiłem zdjęcie losowe, bez zbędnego upiększania. Mogę tu nawalić drogich aut, ale po co. Nie chcę się tu niczym chwalić, ani ludziom imponować, tylko pokazać jak to wygląda na co dzień. Jak się przejdziesz po Belgravii to w pół godziny zobaczysz więcej drogich aut niż w Polsce przez rok. Domy wrzucone przez Ciebie to
@bacteria: Zdjęcie zrobiłem losowo, bez upiększania. Drogich aut jest dużo i naprawdę ładne. Zdziwiłem się, bo bardzo popularne są Maserati na przykład. Oprócz tego dużo Ferrari i stosunkowo sporo Rollsów :)
@piwniczak: Te domy nie mogą być dzielone, ani przerabiane na socjalne. Zbyt duży luksus. Te osiedla mają często jednego właściciela i to wszystko jest dużym terenem prywatnym. To o czym piszesz, to osobna sytuacja i przepaść dzieli prywatne osiedla jak te z mojego zdjęcia, od typowych małych poklitkowanych chat.
@Trader888: No tam, taka cegła to szyk i klasa. Mi to nie przeszkadza, bo szpitale i koszary budują z czegoś innego :D A jak z takiej cegły, to też są ładne :)
@bacteria: Nie slyszalem ale ladne domy i astronomiczne za nie ceny widze. Jak widac potwierdza sie co napisalem wyzej ze bogaci ludzie zyja w malych miejscowosciach na obrzezach wiekszych miast.
Ci ludzie przyjezdzaja w moje rejony odpoczac od zgielku wielkich miast w pieknych okolicznosciach przyrody Lake District ;)
@dob3k: widze, ze masz lekki syndrom Sheldona Coopera hehe moja najlepsze, u mnie najlepiej, jestem najlepszy :P Zawsze wydawalo mi sie, ze bogaci ludzie maja po jachcie w St. Tropez a wolne spedzaja w miejscach typu Hawaje :P
@bacteria: Nie, oczywiscie ze nie najlepsze. Dla wielu wrecz najgorsze. Nuda i nic sie nie dzieje
Dla mnie jedno z najlepszych. Naprawde bardzo pozytywne miejsce do wychowywania dzieci.
Gerrards cross ktore pokazales napewno tez jest piekne i z cala pewnoscia nie jest na moja kieszen. Niestety na poludniu trzeba miec duuuuzo pieniedzy zeby sie nie kisic w okolicy bambusowa. Ja tyle nie mam i pewnie miec nie bede. Wiec polnoc jest