Aktywne Wpisy
kinkykylie +671
Od razu człowiek czuje się bezpieczniejszy, widząc takie łapanki na kierowców, którzy przy pustej drodze nie zatrzymali się do zera, tylko zwalniali do 5 km/h na znaku stop. Przeklęci kryminaliści ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#policja #polskiedrogi #polska #bekazpodludzi
#policja #polskiedrogi #polska #bekazpodludzi
WielkiNos +95
Juleczki z twittera twierdzą, że oświadczyny ze strony mężczyzny to uprzedmiatawianie kobiet.
#bekaztwitterowychjulek #zwiazki #zareczyny #pieklomezczyzn #logikaniebieskichpaskow
#bekaztwitterowychjulek #zwiazki #zareczyny #pieklomezczyzn #logikaniebieskichpaskow
Ogólnie miałem takie plany, że będę sobie podbijał małe rasy i gdy dojdę do tego etapu w badaniach genetycznych, to będę ich przerabiał na członków "wspólnoty". Ale gra mi to chce jak najbardziej uniemożliwić i musiałem robić z podbitych państw wasali, żeby do końca ich nie zjedli.
No i mam takie pytanie w związku z tym - gdy przerobię sobie już moich nowych poddanych na jeden umysł, to czy będę mógł dane grupy przeznaczyć na różne cele? Np. Jednych będę niewolił dla jedzenia i zmodyfikuje, by byli smaczni, innych oddam jako niewolników na farmy z cechą farmerzy/kopalń z cechą pracowitych, a jeszcze innych będę traktował na równych warunkach, bo są inteligentni i będą pracować laboratoriach? Czy może w tym aspekcie też mechanika wymusi, by wszyscy z "Jednym umysłem" byli pełnoprawnymi "obywatelami"?
#stellaris
@Kowal04: ale jest opcja (nawet w opisie rasy jest ta informacja zawarta) ze gdy ukoncze droge genetyczna, to bede mogl zamienic inne rasy w swoich I z takim zamiarem zaczynalem gre. A tu sie
@Kowal04: Grałeś w starcrafta albo w niedawne Mass Effect Andromeda? W starcrafcie "polityka roju" polegała na tym, że oni sami z siebie cały czas ewoluowali, by stawać się potężniejsi, lepiej przystosować się do panujących
Tym upliftem to mnie zaskoczyłeś, bo nie wiedziałem. Ciekawe czemu nie można.
Co do ewolucji, to pewnie też wpisuje się to w tą sztywną mechanikę, że skoro to są potwory, które chcą tylko podbijać, to niema sensu by mogły wspomagać jakąś rasę w rozwoju - co jest oczywiście bardzo wąskim polem widzenia, bo mogą