Wpis z mikrobloga

Mirki, chciałbym otworzyć spółkę zoo z wspólnikiem. Ciągle czytam, ale przeraża mnie sam sposób prowadzenia tego typu działalności. Skąd powinienem czerpać wiedzę co i w jaki sposób powinno być rozliczane. Czy warto korzystać z usług jakichś doradców? Ile takie usługi kosztują? Będę wdzięczny za wasze doświadczenia w tym temacie. #biznes #januszebiznesu #ksiegowosc
  • 6
@dyniox kwota za księgowość zależy od ilości faktur, pracowników, biuro rachunkowe wszystkim się zajmuje, przed 10 dniem miesiava dostajesz przelewy składek ZUS , ~ 20 podatek dochodowy i VAT do zapłacenia, i zeznanie roczne cit również robi ci biuro.
@dyniox: Moja księgowa, która przez wiele lat prowadzi mi i moim znajomym DG po znajomości ogarnia moją spółkę za 900zł netto/miesiąc. W tej cenie mam profesjonalne doradztwo i ratowanie dupy, bo baba naprawdę zna się na rzeczy i gdyby nie ona, to kilka razy byśmy popłynęli. Powiem prawdę - znajdziesz wiele ofert za 1/4 tej ceny, ale jeśli masz znajomych, którzy prowadzą działalność to wpierw zapytaj ich z usług którego biura