Aktywne Wpisy
Operator_imadla +163
Bardzo ciekawy wpis lekarza który leczył alkoholika:
Jedne z najtrudniejszych decyzji dla lekarza 😓
Pacjent - lat 31 - przyjęty na oddział z powodu ostrej niewydolności wątroby. Badania i wywiad… a w wywiadzie ciężki a-----l - w---a i w----y w ilości nie mniej niż 0,5l dziennie !!!
Wątroba
Jedne z najtrudniejszych decyzji dla lekarza 😓
Pacjent - lat 31 - przyjęty na oddział z powodu ostrej niewydolności wątroby. Badania i wywiad… a w wywiadzie ciężki a-----l - w---a i w----y w ilości nie mniej niż 0,5l dziennie !!!
Wątroba

paincreator +45
Mirki chwale się =)
Tak wiem , nie dojadę na drugi koniec Polski, tankowanie szybsze niż ładowanie prądem , nie ma to jak v8 itp.
Ale to jako trzecie auto w domu a jako drugie moje i w sumie to jednak mam to v8 więc skoro skrajności się przyciągają to czemu nie kupić mu kolegi na prąd =)
Co do samego auta to standardowo dzięki dla Mirka @OptiFinance bo to on powiedział żeby
Tak wiem , nie dojadę na drugi koniec Polski, tankowanie szybsze niż ładowanie prądem , nie ma to jak v8 itp.
Ale to jako trzecie auto w domu a jako drugie moje i w sumie to jednak mam to v8 więc skoro skrajności się przyciągają to czemu nie kupić mu kolegi na prąd =)
Co do samego auta to standardowo dzięki dla Mirka @OptiFinance bo to on powiedział żeby

źródło: temp_file2504842597476491843
Pobierz
W powietrzu czuć było ciepłe tchnienie wiosny, kiedy Apoloniusz - Polonez Ambulans - który myślał, że najlepsze lata życia ma już za sobą, ujrzał na parkingu ją - Mariolę - motocykl ratunkowy.
Stała tam neonowo żółta, skąpana w promieniach słońca, piękna, majestatyczna, a jednocześnie uroczo zadziorna.
Wrrrrr - rzekła na powitanie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Serce Apoloniusza na moment stanęło z zachwytu.
Ekhm ekhm - odpowiedział nieśmiało prostując się i otwierając zachęcająco drzwi.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Ach, jak dobrze, że niedawno wziąłem się za siebie. W moim wieku mechanik i blacharz to była ostatnia deska ratunku. Kto wie, czy bez nich bym tu dziś był. Nowy lakier wygląda w porządku, te piękne naklejki chyba też są OK.... - pomyślał Apoloniusz - Jaka ona niezwykła... Ach, jak wspaniale byłoby spędzić z nią więcej czasu... Tylko ....tylko czy ona zechce?( ͡° ͜ʖ ͡°)
???
Ciąg historii Apoloniusza i Marioli nastąpi...
#motocykle #frmp #rozowepaski #niebieskiepaski #pokazmotor
źródło: comment_ghMjutS1QUtvLX94u6pcMxy1IdMPKFmY.jpg
Pobierz@enjoi: Nam też się podoba :)
Zasadniczo, ponieważ taki motocykl, przynajmniej u nas w Fundacji, zawsze ma ze sobą pełne wyposażenie ratownicze i zawsze jeździ nim ratownik to w kontekście tego moto zawsze jest "na służbie".
Teoretycznie jest opcja żeby torby z wyposażeniem wywalić z kufrów, ale wtedy należałoby zakryć sygnały i wtedy moto byłoby "cywilne", ale w praktyce to mega uciążliwe. I dlatego u nas nie ma na Fundacyjnych
.
Bywa ciężko, ale generalnie jak widać da się mimo wszystko przy tym co jest znaleźć czas na działanie non-profit, tak jak w naszej Fundacji.
Pamiętam ostatni wyjazd poldkiem - robił za awaryjny transportowy - ech ta dziura w podlodze :D
Polonezy są fajne, a z rudą trzeba było i u nas powalczyć :) Nierówna walka, ale Apoloniusz jest dziś w naprawdę dobrej formie :)