Wpis z mikrobloga

postanowiłem po wielu przemyśleniach odstawić całkowicie alkohol

@matisiarz1: łał, niesamowite. Coś co przychodzi niektórym ludziom z łatwością Ty musiałeś strasznie przemyśleć i ogłosić to na mirko. Ale cool ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@matisiarz1: Trzymam kciuki! Sam odstawiłem alkohol całkowicie. Nie miałem problemu, ale życie bez alkoholu jest 100% lepsze. Kwestia wyrobienia sobie siłę by odmawiać.

Plusów jest masa... Mniej kasy się wydaje, zdrowia więcej, czasu też - bo licząc picie + czas w dniu kolejnym na dojście do siebie, to czas stracony i w tym czasie można było coś produktywnego zrobić. Ogólnie tu można by wymieniać godzinami.
@matisiarz1: w tamtym roku zrobiłem sobie 3 miesiące trzeźwości. Mimo sukcesu, niczego to nie zmieniło na plus w moim życiu, wręcz przeciwnie, pogorszyły się moje kontakty ze znajomymi, rodzina zaczęła się martwić a pieniędzy i tak nie oszczędziłem. Mirku nie idź tą drogą, nie warto
@matisiarz1 Dobry wybór. Jednak siły to głównie potrzeba na odmawianie wszystkim, którzy będą się przypieprzać o tą decyzję właściwie już cały czas i będą ciągle namawiali do picia. Nie zrozumiałem jak dotąd czemu inni nie mogą uszanować takiej zmiany. U mnie akurat odmowa uczestniczenia w popijawach spowodowała też, że Ci ludzie nie uznają mnie nawet za kolegę. Nie żałuję!