Aktywne Wpisy
EnzoMolinari +83
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask
duzy_krotki +549
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
Zastanawiam się od dłuższego, czy to dziecko Gutsa i Casci nie jest przypadkiem właśnie tym zbawicielem z przepowiedni. Szczególnie od momentu gdy MC stracił nad sobą raz panowanie i pomógł naszej młodej czarodziejce dojść mu znów do zmysłów - jego wygląd w tedy bardzo przypominał świetlistego ptaka. Tym bardziej mnie to utwierdzają mnie w tym okoliczności jego poczęcia, a w szczególności moment gdy ten koleś zmieniony w świadome potworne jajo w pewien sposób go pochłoną. Jakby nie patrzeć jego życzeniem było w pewnym sensie odmiana i ocalenie świata, więc kto wie czy nie stanie się to właśnie przez latorośl Gutsa. Oprócz tego - jeżeli Casce uda się odzyskać świadomość, czy będą próbowali go odnaleźć? Myślę, że to będzie tak czy siak bardzo ważny plotpoint, gdyż mam wrażenie, iż Griffith szykuje drugie Eclipse w swojej Falconii, albo coś jeszcze mroczniejszego, bo to że coś się bardzo s-------i na ścieżce życia naszego głównego bohatera jest bardziej niż pewne.
#manga #berserk