Aktywne Wpisy
kyIiejenner +6
chcialabym zeby moj przyszly chlopak mial fetysz stop.. mam za ladne stopy, zeby ich nie podziwiac
muh078 0
W skali od baby bez jakichkolwiek narzędzi do 10, jak trudno jest zlożyć samemu kuchnie z ikei?
#remont #remontujzwykopem
#remont #remontujzwykopem
Między dwoma wieżami zawieszono sznurek. Jaka jest odległość między tymi wieżami? #matematyka #zagadkilogiczne #fizyka
już wiem o co chodzi
@MaddoxX1911:
@rejestracjatoponad14sekund:
No akurat proporcje w tym rysunku chyba są kłamliwe bo z nich wychodzi ze miedzy wiezami (po sprawdzeniu linijką) jesli okolo 17 i 2/3m co jest niemozliwe, bo lina ma miec 15m i sobie zwisa
@rejestracjatoponad14sekund: rysunek 0 pnkt, nawet nie sprawdzamy dalszego rozwiazania i 0 za całe ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie mam pojęcia, czy ten sznurek zachowuje się akurat tak, ale "jak nie wiesz jaką funkcją coś naturalnego jest opisane, to na 90% jest to e^x" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AlabamaMama: Powinien się rozkładać jak krzywa łańcuchowa.
Z resztą, wystarczy na początku powiedzieć "załóżmy, że swobodne rozłożenie sznurka można opisać funkcją e^x" i reszta będzie już prawidłowa #pdk
EDIT - o kurde, dopiero zauważyłem że 15 metrów to długość sznurka, a nie odległość. W sumie to ma sens, jakby
Komentarz usunięty przez autora
ale przekombinowałem!, aż wstyd
muszę teraz pozamykać te wszystkie strony o całkowaniu krzywych
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora